Latvija par 10 miljoniem eiro uzbūvēs vēl vienu kazarmu NATO karavīriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Celtniecības uzņēmums Abora Ādažu armijas bāzē par 10,235 miljoniem eiro uzbūvēs kazarmu Latvijas sabiedroto bruņoto spēku dislokācijai.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Ādažu armijas bāzē tiks uzbūvēta jauna kazarmas ēka Latvijas sabiedroto bruņoto spēku steidzamai dislokācijai. Līguma summa – 10,235 miljoni eiro, pavēstīja Latvijas Aizsardzības ministrija, ziņo Mixnews.lv.

Konkursa komisija atzina par uzvarētāju kompānijas Abora piedāvājumu. Vietnē Firmas.lv publicētā informācija liecina, ka, "Abora" pieder SIA "Tehnocentrs", kuras īpašnieks ir Juris Kravalis.

NATO karogs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas valstu iedzīvotāji maksā par NATO bruņoto okupantu cūcībām

Iepriekš vēstīts, ka laika posmā no 2018. līdz 2021. gadam Latvija plāno iztērēt 200 miljonus eiro militārās infrastruktūras attīstībai. Šogad lielākie līdzekļi – 30 miljoni eiro – tiks atvēlēti Ādažu poligonam. Šeit turpinās kazarmu un noliktavas būvdarbi, tiek labiekārtotas tehnikas glabāšanai paredzētās telpas.

NATO samitā Varšavā 2016. gadā tika pieņemts lēmums par nebijušu kopš aukstā kara laikiem alianses militārās klātbūtnes paplašināšanu Austrumeiropas valstīs. Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā tika dislocēti starptautisko spēku bataljoni, aizbildinoties ar Krievijas "augošo agresiju". Latvijā atrodas vairāk nekā tūkstotis kareivju no Albānijas, Itālijas, Kanādas un citām valstīm.

Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka nevēlas vairot spriedzi ar NATO — ne Baltijas reģionā, ne citviet, un uzsvērusi: Krievija neuzbruks nevienai NATO valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka NATO par to ir ļoti labi informēta, taču vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.

Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks - Sputnik Latvija
Politika
Pabriks gatavs sanaidot NATO un Krieviju spēcīgas Latvijas labad

NATO dislocējusi Baltijas valstīs un Polijā karaspēka grupējumu, kurā ir 10 tūkstoši karavīru, un militārā spēka paplašināšana pie Krievijas robežām rada satraukumu, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu. Ministrs uzsvēra, ka Krievija uzturēs savus bruņotos spēkus līmenī, kas garantē valsts un tās sabiedroto militāro drošību.

Ziņu lente
0