Latvijas karavīrus nobiedējis Krievijas muzeja eksponāts

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasAndreja karogs uz Krievijas Jūras kara flotes kuģa "Ladniy"
Andreja karogs uz Krievijas Jūras kara flotes kuģa Ladniy - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas flotes fregate "Bespokoiny" kļūs par muzeja eksponātu parkā "Patriot" Kronštatē.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. 11. maijā Latvijas bruņotie spēki fiksēja trīs Krievijas kuģus astoņu jūras jūdžu attālumā no valsts teritoriālajiem ūdeņiem. Izrādījās, ka viens no kuģiem ir Kronštates parka "Patriot" nākotnes muzeja eksponāts, bet abi pārējie kuģi — eskorts.

Nacionālo bruņoto spēku preses dienests oficiālajā lapā Twitter informēja, ka Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā 8 jūras jūdžu attālumā no teritoriālajiem ūdeņiem identificēts Krievijas BS "Goryn" klases velkonis ar borta numuru MB119, buksieris "Anatoly Pticyn" un fregate "Bespokoiny 620".

​Vietnē korabel.ru atrodamā informācija liecina, ka 17. aprīlī Kaļiņingradas kuģbūves rūpnīca nodevusi fregati "Bespokoiny" Baltijas flotei. Rūpnīcā fregate izremontēta, korpuss hermetizēts un nokrāsots, lai kuģim nebūtu nepieciešama pastāvīga apkalpe. Darbi veikti, jo fregate tika sagatavota nodošanai parkam "Patriot" Kronštatē kā muzeja eksponāts.

Fregate "Bespokoiny" bija 15. kuģis, kas uzbūvēts saskaņā ar 956. projektu. Tā būve sākās 1987. gadā Ždanova rūpnīcā (pašlaik — Ziemeļu kuģubūvētava) Ļeņingradā, nolaists ūdenī 1990. gada jūnijā, 1992. gada 11. februārī iekļauts Baltijas flotes sastāvā. Kopš 2006. gada fregate nav izgājusi jūrā, un 2009. gadā tika iekļauta 2. kategorijas rezervē. 2016. gada septembrī tika sākta fregates pārveide par muzeja eksponātu.    

Ziņu lente
0