Igauņu uzņēmumi izdomājuši, kā apiet latviešu benzīna nodevas

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasЗаправка машины на одной из автозаправочных станций
Заправка машины на одной из автозаправочных станций - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar akcīzes nodevu pieaugumu benzīnam un dīzeļdegvielai cenas Latvijā vairs nav tik pievilcīgas uzņēmumiem un autovadītājiem no kaimiņvalstīm, taču uzņēmumi Igaunijā atraduši iespēju ietaupīt.

RĪGA, 6. aprīlis — Sputnik. Igaunijas transporta uzņēmumi izmanto jaunu paņēmienu degvielas uzpildei Latvijā: uzņēmumi pieņem darbā cilvēkus, kuri reizi nedēļā dodas uz kaimiņvalsti kravas mašīnā un atved degvielu visam uzņēmuma autoparkam, ziņo Baltnews.lv.

"Tādējādi aptuveni 7-8% mūsu degvielas tirgus apjomu ir pārcēlušies uz Latviju un Lietuvu," – atzina Circle K ģenerāldirektors Kajs Realo.

Runa ir par uzņēmumiem, kuri strādā Igaunijas teritorijā. Firmas, kas nodarbojas ar starptautiskajiem kravu pārvadājumiem, jebkurā gadījumā uzpilda savas automašīnas Latvijā vai Lietuvā.

Līdz ar akcīzes pieaugumu benzīns un dīzeļdegviela Igaunijā ir kļuvis dārgākais Baltijā, un daudzi autoīpašnieki dod priekšroku pirkumiem kaimiņvalstīs.

Пистолет на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Degvielas cenas Rīgā uzstādījušas jaunu rekordu

Taču no 2018. gada 1. janvāra akcīze pieaugusi arī Latvijā. Benzīns bez svina saturā sadārdzinājies par 7,8% — no  436 līdz 470 eiro par 1000 litriem, benzīns ar svinu saturā – par 24%, no 455,3 līdz 564 eiro par 1000 litriem. Dīzeļdegvielas akcīze no 2018. gada pieaugusi par 11% — no 341 līdz 378 eiro par 1000 litriem, sašķidrinātai naftas gāzei – par 12%, no 206 līdz 231 eiro par 1000 litriem.

Šī gada pirmajos mēnešos pierobežas degvielas uzpildes staciju apgrozījums kritās par 20-30%, paziņoja Degvielas tirgotāju un ražotāju savienības vadītājs Sergejs Semjonovs. Viņš uzsvēra, ka pašreizējo degvielas cenu apstākļos Latvijai ir grūti konkurēt ar Lietuvu, Baltkrieviju un Poliju.

Ziņu lente
0