Maligina atraitne: kāpēc Belēvičs un Savickis iegulda naudu Uzbekistānā, nevis Latvijā

© Foto : Фото: OlainfarmВывеска компании Olainfarm
Вывеска компании Olainfarm - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elīna Maligina komentēja Gunta Belēviča interviju par ieceri būvēt farmaceitisko rūpnīcu Vidusāzijā.

RĪGA, 28. marts — Sputnik. Elīna Maligina, pērnā gada decembrī mirušā kompānijas Olainfarm īpašnieka Valērija Maligina atraitne uzskata, ka bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs un "Latvijas gāze" padomes priekšsēdētāja vietnieks, "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs Juris Savicskis ar varu cenšas iesaistīt "Olainfarm" jaunajā projektā Uzbekistānā.

Valērija Maligina - Sputnik Latvija
Miljonāra Maligina atraitne par dzīvi Latvijā: "Par vēl dzīvajiem skumji."

Šāds iespaids Maliginai radies pēc Belēviča intervijas avīzei Diena, kurā viņš stāsta par plāniem celt farmaceitisko rūpnīcu Centrālāzijā.

"Visu cieņu bijušajām veselības ministra kungam, kurš 25 gadus ir strādājis šinī nozarē, bet šīsdienas intervija "Dienā" izraisa negaidītas sajūtas gan man, gan mana aizgājušā vīra pietuvinātiem cilvēkiem, kas liek manīt smagu neizpratni par notiekošo, sakarā ar jaunas rūpnīcas atvēršanu Uzbekistānā, kurā "… ar ļoti lielu ticamību tiks ražotas aktīvas vielas, kuras mūsu rūpnīcas — Grindeks un Olainfarm — reiz iestrādās, iespējams, gatavajās zālēs" (G.Belēvičs).

Interesanti uz ko balstās šāda pārliecība? Vai Kirova Lipmana kungs jau ir apsvēris šādu iespēju??? Cik saprotu Olainfarm vadība nav informēta par šādu projektu un "taisa lielas acis"," — raksta Maligina Facebook.

Viņa intervijā saskata "acīmredzamas pretrunas". Piemēram, Belēvičs savu pārliecību par projekta panākumiem pamato ar "Savicka kunga lielu pieredzi šādu projektu realizācijā šinī reģionā", taču vai tas ir vienīgais kritērijs jauna un tik vērienīga projekta sākšanai, vaicā Elīna Maligina.

Viņa atgādina arī par Jura Savicka interviju izdevumam "Privātā Dzīve", kurā tas apgalvoja, ka nekādā gadījumā neesot interesējies par farmaceitikas biznesu, kurā esot jāstrādā dienām un naktīm, un pieminēja projektu Uzbekistānā, kurā piedalījies Valērijs Maligins. Elīnai nav saprotams, par kādu projektu runā Savickis, vai viņas nelaiķa dzīvesbiedrs ir ar to saistīts, vai tikai gribējis tajā piedalīties.

Viņa ir neizpratnē, kāpēc Latvijas uzņēmēji ir gatavi investēt Uzbekistānā, kur, "joprojām skolotājiem liek vākt kokvilnas ražu", nevis investēt prioritārās un vēsturiski attīstītās nozarēs Latvijā.

"Bet Belēviča kungs ir pārliecināts, ka šis vēl neesošais brīnumuzņēmums nākotnē ražos izejvielas gan Olainfarmam (kas līdz šim veiksmīgi ticis galā ar šo problēmu), gan Grindex… Kāpēc cilvēks, kas ir pārliecināts par to un "Dienai" sniegtajā intervijā apgalvo, ka ir atbildīgs par jaunizveidotā uzņēmuma darbību, izvairās sniegt detalizētākus komentārus? Iespējams tāpēc, ka negaidīti netika Olainfarm valdē un nepaspēja iegūt šī projekta realizācijai nepieciešamo iekšējo informāciju?" — piezīmēja Maligina.

Intervijā avīzei Diena, kas nāca klajā pirmdien, noskaidrojās, ka uzņēmums "SVC Group", ko šī gada februārī nodibināja Belēvičs un Savickis, uzbūvēs farmaceitisko rūpnīcu Uzbekistānā. Uzņēmuma kapitāls – 100 tūkstoši eiro. 70% tajā pieder Savickim, pa 15% — Belēvičam un Aijai Rumbai.

Ziņu lente
0