Latvijā varētu parādīties veikalu tīkli Decathlon un O'Learys

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumu centra CBRE Baltics direktore Vineta Vigupe uzskata, ka par nozīmīgākajiem šī gada notikumiem kļūs IKEA atklāšana un DEPO tīkla paplašināšanās.

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Dažu tuvāko gadu laikā Latvijā varētu ienākt divi lieli zīmoli — Decathlon (sporta preču veikalu tīkls) un O'Learys (sporta restorāni), pastāstīja pētījumu centra CBRE Baltics direktore Vineta Vigupe konferencē "Kā attīstīsies nekustamo īpašumu tirgus Latvijā?", ko organizēja Latvjas nekustamo īpašumu asociācija LANĪDA.

Portāls rus.db.lv vēsta, ka Decathlon un O'Learys jau informējuši par parādīšanos Igaunijas un Lietuvas tirgos.

В гипермаркете Lidl - Sputnik Latvija
Rīgā tiks atvērts Lidl veikals

Pēc Vigupes domām, šogad starp vērā ņemamiem notikumiem minams tirdzniecības centra IKEA darbības sākums un veikalu DEPO paplašināšanās. Aizvadītajā gadā tirdzniecības sfērā, pēc analītiķes domām, lielākos panākumus guvusi kompānija Maxima, kas palielinājusi ietekmi tirdzniecības centros Rīgā, bet zaudētājos palikusi Prizma, kas pametusi tirgu.

Savukārt jautājumā par tirdzniecības centra Akropole celtniecību Latvijā viņa piebilda, ka pēc tā nodošanas ekspluatācijā tirdzniecības laukumu tirgus mainīsies. "Tas ietekmēs visus spēles dalībniekus, — uzskata Vigupe. — Uzvarēs tirdzniecības centri, kuri atrodas pircējiem stratēģiski svarīgās vietās, un tie, kuri saviem apmeklētājiem varēs nodrošināt ko vairāk nekā tikai pirkumus veikalos vien. Runa ir par brīvā laika pavadīšanas, fitnesa, atpūtas, izklaides iespējām. Tirdzniecības centri, kuri nespēs to piedāvāt, saskarsies ar nomas naudas korelāciju un brīvo tirdzniecības laukumu palielināšanos.

Eksperte uzskata, ka elektroniskās komercijas attīstības dēļ tirdzniecības centri nepazudīs. "Taču tradicionālā tirdzniecības forma transformēsies, — viņa uzskata. — Tirdzniecības centri klasiskajā izpratnē, pie kuras esam pieraduši, drīz pazudīs. To vietā attīstīsies plaša profila centri ar plašam izklaides iespējām."

Ziņu lente
0