Ventspils policiju lūdz pasargāt roņus no pašfoto mīlētājiem

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasДетеныш серого тюленя
Детеныш серого тюленя - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils iedzīvotāji nevar atturēties no kārdinājuma nofotografēties ar dzīvu roni, vietējā vides aizsardzības pārvalde lūdz policijas iejaukšanos.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Vides aizsardzības pārvalde (VAP) aicina Ventspils Pašvaldības policiju organizēt papildus patruļu jūras piekrastē, kur šobrīd atpūšas roņi, vēsta portāls Ventas Balss.

Neskatoties uz informatīvajiem stendiem, kuri uzstādīti pludmalē, Ventspils iedzīvotāji izrāda pārlieki lielu uzmanību roņiem, kuri atpūšas pludmalē.

"Es un mana ģimene uzskata, ka šiem savvaļas dzīvnieciņiem ir nepieciešama apsardze, jo 90% no līdzcilvēkiem nepildīja noteikumus, kas minēts informācijas stendos. Cilvēki ir gatavi ronēniem uzkāpt virsū, lai tikai iegūtu ārkārtīgi svarīgi fotogrāfiju, baksta un priecājas, ka mazulis sakustas, nedomājot ka varbūt viņam ir bail," — uzrakstīja sašutusi pilsētas iedzīvotāja Facebook.

VAP speciāliste Maija Rēna uzsver, ka cilvēku klātbūtne uztrauc roņus. Pārvalde aicina iedzīvotājus turēties no roņiem lielā attālumā. Ja piekrastē atrastais ronis ir paēdis un vesels, viņš ir jāliek mierā un vientulībā.

Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs saka, ka policija rīkojas saskaņā ar situāciju – regulāri apmeklē pludmali. Taču Pašvaldības policijas uzdevums ir rūpēties par sabiedrisko kārtību un cilvēku drošību, nevis sekot tam, lai cilvēki ievēro visus norādījumus uz informācijas stendiem.

"Mēs nevaram aizliegt, pat aizrādīt ne, bet varam aicināt, lai tā nedara," — saka Arājs.

Tāpat Pašvaldības policija seko līdzi tam, lai roņiem neviens nenodara pāri. Līdz šim šādu gadījumu neesot bijis.

Ziņu lente
0