Sniegs un aukstums: sinoptiķi pastāstījuši par laikapstākļiem Lieldienās

© Sputnik / Виктор ТолочкоПенсионерка
Пенсионерка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izskatās, ka mēneša beigās ziema atkal ņems virsroku pār pavasara siltumu – Latvijā ienāks aukstuma vilnis, kurš saglabāsies līdz Lieldienām, prognozē sinoptiķi.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Turieties latvieši: jaunās prognozes rāda, ka sniegs un aukstums, ko mēs gaidījām Ziemassvētkos, varētu atnākt tieši Lieldienās.

Labā ziņa ir tā, ka tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā nedaudz paaugstināsies, un mēs paspēsim papriecāties pavasarim.

Vecrīga - Sputnik Latvija
Silts un mākoņains: sinoptiķi par laikapstākļiem Latvijā brīvdienu laikā

Savukārt nākamnedēļ, pēc Global Forecast System versijas, varētu atkal kļūt aukstāks. Šodien būs lielākoties mākoņains, vietām nedaudz snigs un līs, savukārt gaiss iesils līdz +1…+6 grādiem. Naktī uz piektdienu daudzviet gaidāms neliels sniegs, dienā termometra stabiņš pacelsies vien dažus grādus virs nulles atzīmei.

Sestdien pēc aukstās nakts, kad temperatūra Latgalē un Vidzemē varētu kristies līdz pat —10 grādiem, dienā iesils līdz +2…+7 grādiem, savukārt svētdien kļūs vēl par pāris grādiem siltāk.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijas teritoriju šķērsos ciklons, gaidāmi nokrišņi, pēc tam ienāks aukstās arktiskās gaisa masas. Aukstuma vilnis gaidāms pēc 27. marta.

Kā raksta sinoptiķis Jānis Trallis, šoziem Latvijā, it sevišķi Rīgā, sniega kārta biezums knapi sasniedza 10 cm. Netiek izslēgts, ka pavasaris būs nokrišņiem bagātāks. Laikapstākļi Lieldienās varētu izrādīties aukstāki, nekā Ziemassvētkos, kad gaisa temperatūra sasniedza +7 grādus.

Savukārt laikapstākļu prognozēšanas modelis ECMWF marta pēdējā dienā lielā Latvijas daļā prognozē 10-15 cm biezu sniega segu, bet šis ir tikai viens no daudziem iespējamiem scenārijiem. Kartē redzami prognozētie sniega nokrišņi Eiropā līdz mēneša beigām. Taču tā ir tikai viena no iespējamajām prognozēm. Cerēsim, ka šis prognozes nepiepildīsies.

Ziņu lente
0