Salaspilī tiks atvērts Baltijas valstīs lielākais loģistikas centrs

© Foto : RailbalticaВизуализация проекта Rail Baltica
Визуализация проекта Rail Baltica - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākā pusgada laikā plānots izvēlēties centra vadības modeli un noteikt, kurš atbildēs par tā attīstību.

RĪGA, 15. marts – Sputnik. Rail Baltica celtniecības ietvaros Salaspilī plānots atvērt lielāko loģistikas centru Baltijas valstīs, paziņoja Dienas Bizness intervijā SIA Eiropas Dzelzceļa līnijas attīstības un sadarbības departamenta direktors Agnis Driksna.

Логотип Rail Baltica - Sputnik Latvija
Atlicis tikai vienoties: ES gatava piešķirt Baltijai miljardu Rail Baltica vajadzībām

Plānots, ka Rail Baltica loģistikas centrs, kas pārvadājumiem izmantos vairākus transporta veidus, atradīsies Salaspilī, jo, kā rāda situācijas analīze, tā savā nozīmē pārspēj ne tikai, piemēram, Iecavu vai Vangažus, bet arī Olaini. Loģistikas centrs tiks uzbūvēts teritorijā starp esošajiem 1520 mm sliežu ceļiem un autoceļiem A4 (Via Baltica) un P5 (savieno Sauriešus un Tīnūžus).

Centra celtniecības grafiks pagaidām nav skaidrs, Driksna pastāstīja, ka tuvākā pusgada laikā plānots izvēlēties centra vadības modeli un noteikt, kurš atbildēs par tā attīstību. Līdz ar to Satiksmes ministrija Eiropas Infrastruktūras attīstības instrumenta (CEF) ietvaros iesniegusi pieteikumu ietekmes uz apkārtējo vidi izvērtēšanai, lai sagatavotu teritoriju loģistikas darbam, tad sekos projektēšana un celtniecība. Līdz 2026. gadam, kad pa Rail Baltica varētu tikt uzsākta vilcienu kustība, Salaspils loģistikas centram ir jākļūst par lielāko Baltijā.

Tiešā un netiešā valsts pārvaldē un īpašumā jāpaliek svarīgākai infrastruktūrai – dzelzceļam, apkalpojošajai zonai ar ceļamkrāniem. Driksna atzīmēja, ka jau ir piedāvājumi no ķīniešiem, kuri gatavi izveidot centra projektu, uzbūvēt un vadīt to.

Ziņu lente
0