CSDD: ar autovadītāju tiesībām Latvijā viss ir kārtībā

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasВодитель за рулем
Водитель за рулем - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļu satiksmes drošības direkcija mierina – Eiropas Komisijas pretenzijas pret autovadītāju tiesībām neskars Latvijas autovadītājus.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Eiropas komisija nav izteikusi pretenzijas ne pret Latvijas autovadītāju apliecību vizuālo noformējumu, ne kvalitāti, vēsta Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Iepriekš vācu izdevums Die Welt vēstīja, ka Latvija, Itālija, Vācija un Nīderlande saņēmušas brīdinājumus par autovadītāju apliecību neatbilstību ES standartam. Saskaņā ar ES direktīvām, autovadītāju apliecībās jāataino informācija par autovadītāja redzi – cilvēkiem ar sliktu redzi nepieciešamas lēcas vai brilles. Uz Latvijas autovadītāju tiesībām tādas atzīmes nav.

Iespējams, Latvija būs spiesta tehniski pārņemt atsevišķus specifiskos kodus, ko paredz ES direktīva, skaidro CSDD. Līdz šim Latvijā tādi kodi nav pielietoti, un arī nākotnē iespējami tikai teorētiski.

Autovadītājus Latvijā šīs izmaiņas neskars, tās, iespējuams, tikai attieksies uz vadītājiem no atsevišķām ES valstīm, kuri mainīs tiesības Latvijā.

Piemēram, Latvijas normatīvajos aktos nav iekļauts 79. kods, kas attiecas uz dažu valstu vēsturiskajām autovadītāja tiesībām, kas izdodas pirms vienotu kategoriju ieviešanas. Lai pārņemtu visus direktīvā paredzētos kodus, nāksies ieviest grozījumus Ministru kabineta noteikumos Nr. 103.

Ziņu lente
0