Satversmes aizsardzības biroja vadītājs pastāstīja par "klusajām" deportācijām uz Krieviju

© Foto : baltnews / lu.lvSAB direktors Jānis Maizītis
SAB direktors Jānis Maizītis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis pastāstīja Saeimai par izlūkdienesta neredzamo darbu, savukārt Saeima pagarināja viņa pilnvaras.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Satversmes aizsardzības birojs (SAB) laiku pa laikam īsteno "klusās" deportācijas no Latvijas, paziņoja SAB direktors Jānis Maizītis, raksta TVNet.

Saeima vakar apstiprināja Jāni Maizīti SAB direktora amatā uz vēl vienu termiņu. Par viņa apstiprināšanu nobalsoja 85 deputāti, divi bija pret. SAB direktora amatu Maizītis ieņem kopš 2013. gada, viņa pilnvaru termiņš beidzas maijā.

Kurlajevs - Sputnik Latvija
No Latvijas izraidītā žurnālista advokātam sniegs piekļuvi valsts noslēpumam

"Tā ir mūsu ikdiena — izlūkošana un pretizlūkošana. Ne vienmēr šajā drošības dienestu sacensībā ir runa par kriminālvajāšanām. Ir izraidīšanas no valsts, ir tā dēvētās "klusās" izraidīšanas. Šādos gadījumos tiek iesaistīts diplomātiskais dienests, iespējams, notiek notu apmaiņa starp iesaistīto valstu ministrijām. Tas ir tas neredzamais darbs," pateica Maizītis.

Viņš nepateica, cik šādu deportāciju veicis SAB, taču atzīmēja, ka lielākoties personas tikušas deportētas uz Krieviju.

"Publiski mēs par to nerunājam un nerunāsim, jo to nedara neviena valsts," pateica Maizītis.

Komentējot izraidīšanas iemeslus, viņš paziņoja, ka tās notiek situācijās, kurās ir tuvas krimināli sodāmām darbībām. Uz jautājumu par to, vai no valsts tika izraidīti drošības dienestu oficieri un aģenti, SAB direktors atbildēja, ka mēdza būt visdažādākās situācijas.    

Ziņu lente
0