Sinoptiķi pastāstīja, kāds laiks Latvijā gaidāms brīvdienās

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasJumtu tīrīšana
Jumtu tīrīšana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķu solītais atkusnis, šķiet kavējas – brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā valstī gaidāma temperatūra zem nulles.

RĪGA, 3. marts — Sputnik, Jeļena Kirillova. Spēcīgais sals Latviju ir pametis, taču būtu par agru nomainīt siltos ziemas apģērbus pret pavasara mēteļiem.

Piektdien laiku valstī noteica neliels ciklons, kura centrs atradās virs Baltkrievijas.

​Brīvdienās augstpiediena apgabals atkāpsies uz austrumiem, un atmosfēras spiediens kritīsies. Sestdien vēl saglabāsies mierīgs un saulains laiks, taču debesīs jau parādīsies mākoņi. Naktī un no rīta vietām Kurzemē, iespējams, veidosies migla un sarma.

Svētdien mākoņu daudzums palielināsies, un vakarpusē valsts dienvidaustrumu rajonos gaidāms neliels sniegs. Gaiss kļūs siltāks: dienā termometrs rādīs —3…-6 grādus.

Nākamās nedēļas sākumā īpašas laikapstākļu pārmaiņas nav gaidāmas. Valsts dienvidaustrumos sniega sega varētu pieaugt par 4-6 cm.

Dienvidu un dienvidaustrumu vējš ienesīs Latvijā siltu gaisu, tāpēc gaidāma neliela gaisa temperatūras celšanās. Naktī temperatūra kritīsies ne zemāk par —10…-12 grādiem, dienā vietām iesils līdz —1 grādam.

Taču, šķiet, nākamnedēļas vidū Latviju gaida kārtējais sals: zema spiediena apgabals no ziemeļiem ienesīs Latvijā skaidru laiku ar nelielu mākoņu daudzumu, taču temperatūra no jauna kritīsies.

​Atsevišķas prognozes, piemēram, GFS sistēmā liecina, ka valsts austrumos vēl divas nedēļas iespējams sals līdz —20…-25 grādiem, vēsta sinoptiķis Jānis Trallis.

Ziņu lente
0