Uz Latvijas pierobežu ceļiem parādīsies "inteliģentās" videonovērošanas kameras

CC BY-SA 2.0 / Binary Koala / digital forensicsКамеры наружного наблюдения
Камеры наружного наблюдения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pierobežu ceļus aprīkos ar "inteliģentajām" videonovērošanas sistēmām, kas ļauj noteikt automobiļu numurzīmes.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Daugavpils Robežsardzes pārvalde drīzumā saņems papildus video aprīkojumu, vēsta Latvijas Radio 4 programma "Doma laukums".

Helikopters - Sputnik Latvija
Latvijas Valsts robežsardze iztērēs 11 miljonus eiro par diviem helikopteriem

Uz pierobežu ceļiem parādīsies jaunas videonovērošanas kameras, kuras spēs identificēt automobiļu numurzīmes. Tas aicina atvieglot policistu darbu, kuri meklē aizdomās turamos. 

Daugavpils pārvaldes robežsargi saņems termālās kameras, video reģistratorus un individuālās videokameras.

Pēc Daugavpils pārvaldes Robežkontroles tehnisko līdzekļu nodaļas priekšnieka Romualda Stašāna sacītā, šo tehnisko aprīkojumu izmantos gan tie, kas strādā uz zaļās robežas, gan imigrācijas nodaļas un robežkontroles punktu darbinieki.

"Individuālās kameras tiks piestiprinātas pie cilvēka, un notiks videonovērošana. Otrkārt, tā ir kontrole, jo rodas daudz strīdu ar kontrabandistiem vai nelegāliem, kad nepieciešama pierādījumu bāze," — pastāstīja Stašāns.

Efektīvākai pārkāpēju apkarošanai apvienojusies Latvijas un Lietuvas policija un robežsardze.

Uz Latvijas un Krievijas robežas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dubulta kontrole: Latvijas un Lietuvas robežsargi sāk patrulēt robežu

Projekta finansējums ir 580 tūkstoši eiro, 85% sedz Eiropas finansējums. Pārējie 15% proporcionāli sadalīti projekta dalībnieku vidū.

Robežsargiem būs 79 individuālās kameras, kā arī 66 video reģistratori, kuri tiks uzstādīti mašīnās. Turklāt tiks iegādātas 4 pārnēsājamās termālās kameras, tās tiks izsniegtas darbiniekiem pirms došanās dienestā.

"Pierobežu rajonos tiks uzstādītas "inteliģentās" kameras ar numurzīmju noteikšanu. Šīs kameras tiks uzstādītas tādā veidā, ka būs kopējs programmas nodrošinājums, un gan robežsargi, gan policija un citas ieinteresētās personas, kurām būs piekļuve, varēs izmantot datu bāzi," — paskaidroja Stašāns.

Videonovērošanas kameras uzstādīs uz maģistrālajiem pierobežu ceļiem.

Ziņu lente
0