Pabriks nosauca skandālu ar Rimšēviču par specdienestu darbu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroparlamenta deputāts Artis Pabriks uzskata, ka Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča lietā esot iejaukti kaimiņu specdienesti.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Pēc Latvijas bijušā ārlietu ministra, Eiroparlamenta deputāta Arta Pabrika domām, Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšana liecina, ka "kaimiņu valsts specdienesti" veic nopietnu darbu. Par to Pabriks uzrakstīja otrdien, 20. februārī, savā Twitter.

"Nevēlos būt pārsteidzīgs un man daudz kas nav zināms, bet skaidrs, ka kaimiņu specdienesti strādā nopietni. Un tas ir svarīgākais!" — raksta Pabriks.

​Pirmdien, 19. februārī, Pabriks arī uzrakstīja Twitter, ka Rimšēviča lietas iemesls varētu būt ne tikai korupcija.

"Var saprast KNAB pozīciju, bet var redzēt arī to, ka tas ir kas vairāk kā korupcijas jautājums. Ja izmeklēšana kļūdīsies…bail par sekām," — brīdināja eirodeputāts.

​Turklāt pēc viņa teiktā, informācijas trūkums Rimšēviča lietā var apdraudēt Latviju.

"Ir daudz jautājumu. Neziņa var apdraudēt mūsu valsti. Kam ticēt? Guseļņikovam vai Rimševicam? Nevienam vai abiem? Starptautiskā kampaņa pieaug," — uzsvēra Pabriks.

​Iepriekš Latvijas Aizsardzības ministrijā apgalvoja, ka Rimšēviča lieta varētu būt safabricēta ar mērķi nomelnot Latvijas tēlu Rietumu valstu acīs un graut sabiedrības uzticību valstij.

ECB - Sputnik Latvija
"Latvijas iekšējā lieta": Eirogrupa nekomentē Rimšēviča lietu

Pie šādiem secinājumiem resorā nonākuši izanalizējot Associated Press žurnālista Karlo Piovano 19. februāra tvītu. Tajā tika publicēta atsauce uz portālu AP News un Rimšēviča foto ar citām personām. Pamatojoties uz šo fotogrāfiju, daži žurnālisti sāka runāt par "Krievijas pēdu" Latvijas Bankas prezidenta lietā.

Aizsardzības ministrija aicināja sabiedrību kritiski izvērtēt informācijas avotus un "nevairot šādu informācijas operāciju panākumus".

Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs tika aizturēts aizdomās par 100 tūkstošu eiro kukuļa ņemšanu un naudas izspiešanu. Vēlāk ierēdnis tika atbrīvots pret drošības naudu simt tūkstošu eiro apmērā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbauda informāciju, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un augsta ranga finanšu sektora darbinieks izspieda kukuļus no Norvik bankas lielākā akcionāra Grigorija Guseļņikova. Intervijā Associated Press baņķieris paziņojis, ka Rimšēvičs bijis iesaistīts kukuļu izspiešanā. Pats Rimšēvičs šo informāciju kategoriski noliedz.     

Ziņu lente
0