Valsts departaments apsolīja atbalstīt Latviju cīņā par spēcīgu finanšu sektoru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV kopā ar Latviju ilgus gadus cīnījās ar korupciju un naudas atmazgāšanu, paziņojuši Valsts Departamentā.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Oficiālā Valsts departamenta pārstāve Hetera Nauerta apsolīja Latvijai atbalstu krīzes seku pārvarēšanā finanšu nozarē, vēsta RIA Novosti.

"Savienotās Valstis ir pilnībā pārliecinātas, ka Latvijas valdība spers nepieciešamos soļus, lai saglabātu bankas un finanšu sektora integritāti," — paziņoja Nauerta.

Pēc viņas teiktā, ilgus gadus ASV sadarbībā ar Latviju cīnījās ar korupciju, naudas atmazgāšanu un citiem starptautiskās drošības draudiem.

Latvijas Banka - Sputnik Latvija
Koalīcija vienojusies ierobežot Latvijas Bankas vadītāja pilnvaru termiņu

"Nākotnē Savienotās Valstis turpinās atbalstīt un palīdzēt Latvijas valdībai un Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, kā arī Latvijas tiesībsargājošām iestādēm īstenot mūsu kopējo pieeju — ka Latvijā ir jābūt spēcīgam, labi regulējamam finanšu sektoram," — uzsvēra Nauerta.

Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs tika aizturēts aizdomās par 100 tūkstošu eiro kukuļa ņemšanu un naudas izspiešanu. Vēlāk ierēdnis tika atbrīvots pret drošības naudu simt tūkstošu eiro apmērā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbauda informāciju, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un augsta ranga finanšu sektora darbinieks izspieda kukuļus no Norvik bankas lielākā akcionāra Grigorija Guseļņikova. Intervijā Associated Press baņķieris paziņojis, ka Rimšēvičs bijis iesaistīts kukuļu izspiešanā. Pats Rimšēvičs šo informāciju kategoriski noliedz.

Pirms dažām dienām Latvijā izveidojās skandāls, kas saistīts ar apsūdzībām naudas atmazgāšanā attiecībā pret ABLV Bank.  Pamatojoties uz FinCEN paziņojumu sanāk, ka banka bijusi saistīta ar Ziemeļkorejas ieroču programmu. Tāpat FinCEN paziņojumā teikts, ka Latvijas ABLV Bank vadība uzpirka ierēdņus, kad viņu augstā riska biznesam draudēja ar tiesībaizsardzības rīcību.

Bankā šīs apsūdzības nosauca par apmelošanu.    

Ziņu lente
0