Degvielas cenas Rīgā uzstādījušas jaunu rekordu

© REUTERS/Carlos Garcia RawlinsПистолет на автозаправочной станции
Пистолет на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoreiz rekordu uzstādījusi stabilitāte: jau sesto nedēļu benzīna cenas Rīgā nepieaug un nekrītas.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Aizvadītajā nedēļā degvielas cenas Tallinā un Viļņā kritās, bet Rīgā saglabāja agrāko līmeni, informē Grani.lv.

Neskatoties uz cenu samazināšanos, 95. markas benzīns Tallinā vēl joprojām ir dārgākais Baltijas valstīs, Rīgā tas ir lētāks, bet zemākā cena vēl joprojām ir Viļņā.

DUS - Sputnik Latvija
Dīzeļdegviela Latvijā kļuvusi dārgāka, bet benzīns nav kļuvis dārgāks

Rīgā 95. markas benzīna cena nemainās jau sešas nedēļas. Tā sastāda 1,272 eiro par litru, dīzeļdegvielas cena februāra sākumā pieauga par 0,8% un kopš tā laika saglabā 1,192 eiro līmeni.

Degvielas cenas Igaunijā, kur tās bija augstākās Baltijas valstīs, sākušas samazināties. Šonedēļ 95. markas benzīna cena Tallinā kritusies par 1,5% — līdz 1,309 eiro par litru. Lētāka kļuvusi arī dīzeļdegviela — tagad tā maksā 1,279 eiro.

Krītas arī degvielas cenas Lietuvā, lai arī šeit benzīns bija lētākais Baltijas valstu vidū. Tagad 95. markas benzīns degvielas uzpildes stacijās Viļņā maksā 1,187 eiro — par 1,3% mazāk nekā iepriekš. Dīzleļdegvielas cena kritusies par 2,4% — līdz 1,105 eiro.

Autogāzes cenas aizvadītajā nedēļā Rīgā un Tallinā nav mainījušās — tās atbilstoši sastāda 0,565 un 0,649 eiro par litru. Viļņā autogāze kļuvusi lētāka par 0,7% — līdz 0,554 eiro par litru.

Degvielas cenas Baltijas valstīs pieauga akcīzes nodokļa palielināšanās rezultātā 2018. gada 1. janvārī.

Ziņu lente
0