Daugavpils slimnīca uzskrūvējusi cenas, lai palīdzētu valdībai

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasPacients magnētiskās rezonanses tomogrāfijas laikā
Pacients magnētiskās rezonanses tomogrāfijas laikā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils reģionālā slimnīca pacēlusi maksas pakalpojumu cenas, lai palīdzētu Latvijas valdībai palielināt veselības aprūpes budžetu.

RĪGA, 16. februāris — Sputnik. Daugavpils reģionālā slimnīca pacēlusi dažu maksas pakalpojumu cenas. Sadārdzinājusies apmēram piektā daļa no visiem piedāvātajiem pakalpojumiem, teikts Daugavpils pašvaldības vietnē Daugavpils.lv.

Jāpiebilst, ka cenas pieaugušas jūtami — vairāki pakalpojumi tagad maksā par 30% un pat 100% dārgāk.

Pašvaldība nav uzņēmusies atbildību par tādu soli — tās pārstāvji paskaidroja, ka medicīnas pakalpojumu cenas palielina pati valsts.

"Šogad valdības plānos ir veselības aizsardzības budžeta palielināšana līdz 1 miljardam eiro. 180 — 200 miljoni budžetā ienāks papildus. Tādā veidā valsts paaugstina medicīnas pakalpojumu cenas," — informēja pašvaldība.

Informācija liecina, ka paaugstinātās cenas netiks attiecinātas uz pacientiem, kuri ierodas uz pieņemšanu ar ģimenes ārsta nosūtījumu, jo šādā gadījumā lielāko daļu pakalpojuma apmaksā valsts.

Vairāk maksāt nāksies tikai pacientiem, kuri vēlas saņemt veselības aprūpes pakalpojumu pēc savas iniciatīvas, bez ārsta nosūtījuma.

Ārsts - Sputnik Latvija
Mediķu stimuls: sākta parakstu vākšana pret ārstu algu celšanu

Pašvaldība paziņoja, ka nācies celt cenas, lai uzlabotu slimnīcas ārstu algu konkurētspēju.

"Ja cenu paaugstinājuma nebūtu, Reģionālās slimnīcas ārsta darba apmaksas konkurētspēja strauji samazinātos salīdzinājumā ar citām reģiona medicīnas iestādēm. Tas novestu pie kvalificētu kadru aiziešanas no Latgales lielākās medicīnas iestādes," — teikts paziņojumā.

Tāpat norādīts, ka slimnīcai nākas rūpēties ne tikai par ārstu personāla saglabāšanu, bet arī par jauno speciālistu piesaistīšanu, kurus iespējams ieinteresēt ar perspektīvām un algu, kas nebūs zemāka par vidējo nozarē.

Uz Daugavpils slimnīcas paziņojumu jau reaģējuši "Saskaņas" deputāti, kuri pieprasījuši veselības ministra pienākumu pildītāja, ministru prezidenta Māra Kučinska skaidrojumu par slimnīcas finansējumu un maksas pakalpojumu cenu pieauguma iemesliem. Par to informēja Daugavpils domes deputāts Andrejs Elksniņš savā lapā Facebook.

Ziņu lente
0