Koļegovas deklarācijas lieta nodota prokuratūrai

CC BY 2.0 / Rae Allen / ThemisTemīda - taisnās tiesas dieviete
Temīda - taisnās tiesas dieviete - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar nesakritībām Valsts Vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas nodokļu deklarācijā uzsākta krimināllieta.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde iesniedza prokuratūrai Valsts Vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas deklarācijas lietu, vēsta LTV.

Process nodots prokuratūrai kriminālās izmeklēšanas uzsākšanai, apstiprināja VID pārstāve Aļona Zandere. Lieta uzsākta saskaņā ar Krimināllikuma 219. panta 2. daļu. Soda kārtā draud īslaicīga brīvības atņemšana, arests vai sods.

Nodokļu deklarācijas aizpildīšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji ir parādā valstij vairāk nekā miljardu eiro

Par problēmām Ingas Koļegovas nodokļu deklarācijā kļuva zināms, kad viņas kandidatūru sāka virzīt VID ģenerāldirektora vadītāja amatā. Saskaņā ar ienākumu deklarāciju, viņai un viņas brālim pieder uzņēmums Pallogs, kura ienākumi 2016. gadā sastādījuši gandrīz miljonu eiro. Kā atzīmē mediji, kompānijas gada atskaitēs nav norādes par to, ka Koļegova izsniegusi brālim aizdevuma kārtā lielas summas, kas izraisa aizdomas par to, ka šie līdzekļi izmantoti aplokšņu algu izmaksāšanai.

"Vienotības" partijas pārstāvji valdībā nobalsojuši pret Koļegovas iecelšanu amatā, savukārt pēc viņas brālim piederošās kravas mašīnas pārmeklēšanas Koļegova pārņēma situāciju savās rokās, paziņojot, ka viņas tuviniekiem nācies izciest "neredzētu spiedienu", un viņa netaisās ar to samierināties. Tajā pašā dienā tika pieņemts lēmums par lietas materiālu nodošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Pērnā gada septembra sākumā Ģenerālā prokuratūra nosūtīja no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saņemtos lietas materiālus par nesakritībām Koļegovas deklarācijā atpakaļ VID Finanšu policijas pārvaldei.    

Ziņu lente
0