Latvijas bijusī pirmā lēdija pēc šķiršanās tik tikko savelk galus kopā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andra Bērziņa bijusī dzīvesbiedre Dace Seisuma patlaban vairākus mēnešus iztiek ar summu, ko agrāk tērēja kādam tualetes priekšmetam.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Latvijas bijusī pirmā lēdija Andra Bērziņa bijusī dzīvesbiedre Dace Seisuma pastāstījusi par savu materiālo situāciju pēc šķiršanās – sieviete, kura strādā par ārstu endokrinologu, tik tikko savelk kopā galus, raksta žurnāls "Veselība".

"Tagad, kad esmu šķīrusies un man ar ārsta algu ir sevi jāuztur, saņemot algas dienā kontā 430 eiro, rokas nolaižas," – pastāstīja Dace Seisuma.

Pēc viņas vārdiem, pirms šķiršanās summu, ko viņa tagad nopelna vairākos mēnešos, viņa varējusi iztērēt kāda garderobes priekšmeta iegādei.

Pēc šķiršanās viņa sevi uztur ar algu, ko saņem par endokrinoloģes darbu. "Man reāli slimnīcā jābūt četras stundas, par kurām man maksā algu, kaut gan tikai četras stundas es esmu pirmdienās, visās pārējās dienas tās ir virsstundas, par kurām neviens algu nemaksā. Savu darba algu varu viegli izrēķināt – bez nodokļiem stundas likme ir 4,36 eiro. Tātad dienā tie ir vidēji 17 eiro, pēc nodokļu nomaksas – ap 12 eiro dienā. Ja jāstrādā 20 darbadienas, šeit slimnīcā par nostrādātajām stundām saņemu ap 240 eiro lielu algu, bet, ja ir garās brīvdienas, tad tās iet kā bezalgas atvaļinājums un alga ir vēl mazāka," – pastāstīja Seisuma.

Veselības ministre Anda Čakša. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Anda Čakša: mani pārsteidz, kā mediķi var strādāt ar tādām algām

Bijusī pirmā lēdija atzina, ka pagaidām citas izejas nav.

Uzņēmējs, miljonārs Andris Bērziņš ieņēma Latvijas prezidenta posteni no 2011. līdz 2015. gadam.

Ilgu laiku Andris Bērziņš un Dace Seisuma dzīvoja civillaulībā. Viņiem bija kopīgs bērns, taču attiecības viņi oficiāli noformēja tikai 2011. gada 2. jūlijā – nedēļu pirms Bērziņa stāšanās valsts vadītāja postenī.

Pāris vienmēr ļoti rūpīgi sargāja savu privāto dzīvi no svešām acīm. Par vienīgo izņēmumu kļuva Daces Seisumas intervija žurnālam Klubs pērnā gada rudenī. Tajā eksprezidenta dzīvesbiedre pažēlojās, ka pēc darba jūtas nogurusi, taču vīrs to nesaprot, jo viņam liekoties, ka sievai ir 28 gadi, tāpat kā laikā, kad viņi iepazinušies, un tikai viņš var atnākt mājās un justies noguris.

Ziņu lente
0