Uzstājīgs tunisietis otru reizi centies pāriet Latvijas robežu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tunisijas pilsonis jau otru reizi pusgada laikā centies iekļūt Latvijā no Baltkrievijas teritorijas, un jau otru reizi viņu noķēruši robežsargi.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Baltkrievijas robežsargi uz Latvijas robežas aizturējuši Tunisijas pilsoni, kurš plānojis nelikumīgi iekļūt ES, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Vīrietis tika atrasts 4. februāra vakarā Verhņedvinskas rajonā, kad iedarbojās signalizācijas kompleksa detektori.

Ragainais pārkāpējs: alnis pārlēcis pāri nožogojumam starp Baltkrieviju un Lietuvu - Sputnik Latvija
Video
Ragainais pārkāpējs: alnis pārlēcis pāri nožogojumam starp Baltkrieviju un Lietuvu

"Uz pārkāpuma vietu izbraukusī trauksmes grupa pēdu kontroles joslā konstatēja pēdas, kas veda Latvijas virzienā. Pēc kopīgiem meklēšanas pasākumiem sadarbībā ar kolēģiem no Latvijas tika aizturēts pārkāpējs — Tunisijas Republikas pilsonis," — teikts Baltkrievijas Republikas Valsts robežsardzes komitejas paziņojumā.

Robežsardzes komiteja informēja, ka robežsargi aizturējuši pārkāpēju jau otro reizi piecu mēnešu laikā — 2017. gada oktobrī viņš tika aizturēts pie Latvijas robežas, un tolaik vīrieti deportēja uz Tunisiju, liedzot iebraukšanu Baltkrievijā uz 5 gadiem.

Pret pārkāpēju ierosināts administratīvs provess, kā arī parbaude par nozieguma sastāvu, ko paredz Baltkrievijas Kriminālkodeksa 371. panta 2. daļa (iebraukšanas Baltkrievijas Republikā aizlieguma termiņa pārkāpšana). Vīrietim draud liels naudas sods un brīvības atņemšana uz laiku līdz 5 gadiem.

 

Ziņu lente
0