Maligina meitu paziņojums par Olainfarm darbu

CC0 / pixabay / Написать завещание
Написать завещание - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēkšņi mirušā miljonāra Valērija Maligina vecākās meitas paziņoja, ka turpinās attīstīt tēva farmaceitisko uzņēmumu Olainfarm.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Saskaņā ar pērnā gada decembrī mirušā farmaceitiskās kompānijas Olainfarm īpašnieka Valērija Maligina vecāko meitu paziņojumu, uzņēmuma esošie attīstības plāna darbi tiks turpināti, vēsta Grani.lv.

Olainfarm. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Olainfarm" iegādājas Baltkrievijas kompāniju

Irina Maligina un Nika Saveļjeva savā paziņojumā atzīmēja, ka apzinās pienākumus un atbildību, kas saistīti ar mantojumu, kurā ietilpst vairāki uzņēmumi. Maligina mantinieces tāpat uzsvēra, ka viņām patiešām rūp koncerna Olainfarm nākotne, un viņas vēlas, lai uzņēmums turpinātu nest ieguldījumu Latvijas farmaceitiskās ražošanas nākotnē un valsts ekonomikā.

"Līdz ar citiem Olainfarm akcionāriem mēs turpināsim darbu pie esošā attīstības plāna, kurā lielu lomu nospēlēja esošā vadība un Olainfarm darbinieki, uz kuru pieredzi un profesionālismu mēs paļaujamies," — teikts Maliginas un Saveļjevas paziņojumā.

Turklāt Maligina vecākās meitas pauda cerību uz to, ka viņu jaunākā māsa Anna arī vēlēsies būvēt savu karjeru ģimenes biznesā, kā to vēlējās pats Maligins, kurš iepazīstināja meitas ar savu darbu no pašas bērnības.

Irina Maligina un Nika Saveļjeva šobrīd jau ir Olainfarm minoritārie akcionāri un turpmāk saista ar to savus profesionālās darbības plānus. Irina saņēmusi Global Management maģistra grādu Londonā, savukārt Nika studē jurisprudenci Rīgas Paula Stradiņa universitātē.

Policija - Sputnik Latvija
Policija izmeklē Valērija Maligina nāves apstākļus

Iepriekš tika ziņots, ka kļuvusi zināma Maligina pēdējā griba. Uzņēmējam piederošās daļas uzņēmumos AS Olainfarm un SIA Olmafarm mantos viņa bērni ar piebildi, ka tuvākajos piecos gados viņiem nav tiesību atsavināt vai dāvināt šo īpašumu. Testamentam pagaidām nav likumīga spēka, četru mēnešu laikā to vēl drīkst apstrīdēt potenciālie mantinieki.

Maligins nomira savā mājā Jūrmalā 9. decembrī 52 gadu vecumā. Saskaņā ar Dienas Bizness versiju, uzņēmējs bija Latvijas simts bagātāko cilvēku pirmajā desmitniekā. 2016. gadā viņš tāpat nokļuva sestajā vietā visveiksmīgāko valsts biznesmeņu sarakstā pēc žurnāla VIP Lounge versijas, nopelnot 2015. gadā 10,36 miljonus eiro.

Izņemot trīs bērnus, miljonāram palikusi atraitne – aktrise un māksliniece Elīna Dzelme, kura taisījusies šķirties no viņa, taču neilgi pirms Maligina nāves vīra un sievas domstarpības atrisinājās.

Ziņu lente
0