Latvija katru gadu tērēs 50 miljonus eiro militārajai infrastruktūrai

© Sputnik / Sergey MelkonovAizsardzības ministrija
Aizsardzības ministrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad lielākā daļa naudas tiks iztērēta Ādažu poligonam, kur turpinās kazarmu un noliktavu būvniecība, kā arī militārās tehnikas glabāšanas telpu uzlabošana.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. 2018.-2021. gadā Latvija plāno iztērēt 200 miljonus eiro militārās infrastruktūras attīstībai, teikts Aizsardzības ministrijas vietnē.

Šogad lielākie līdzekļi 30 miljonu eiro apjomā, tiks investēti Ādažu  poligonā. Šeit turpināsies kazarmu un noliktavas būvniecība, kā arī militārās tehnikas glabāšanas telpu uzlabošana. Tāpat poligonā tiks uzbūvēts sporta centrs. Jaunas kazarmas tiks celtas arī aviācijas bāzē Lielvārdē.

Открытие производства предприятия VAIROG EU, на котором будут изготавливаться составные части для стандартных боеприпасов НАТО - Sputnik Latvija
Latvijā atvērusies NATO munīcijas sastāvdaļu ražošanas rūpnīca

Zemessardzes bāzu attīstība notiks uz  pašvaldību esošo īpašumu rēķina, taču tiks celtas arī jaunas būves. Piemēram, Zemessardzes 51. kājnieku bataljona attīstībai no Dobeles novada pašvaldības tiks pārņemts īpašums "Apguldes skola" aptuveni 11 hektāru platībā.

Rīgā tika izveidota Zemessardzes struktūrvienība, kas ar citām Aizsardzības ministrijas iestādēm pārņem militārās institūcijas pārvaldē bijušo Linezera slimnīcu.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, tuvākajos četros gados AM plāno sākt sešu jaunu bāzu infrastruktūras attīstību Zemessardzes bataljoniem — Rīgā, Jelgavas, Bauskas, Dobeles, Krustpils un Gulbenes novados.

Военнослужащий Канады несет флаг НАТО на военном параде в Риге - Sputnik Latvija
ASV un NATO ieguldīja Latvijas aizsardzībā simtiem miljonu eiro

Piešķirti arī līdzekļi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) bāzes celtniecībai Rēzeknes novada Lūznavā, tā kļūs par pirmo reģionā uz robežas ar Krieviju.

Kopā ar struktūru Ādažos tiks attīstīti trīs reģionālie poligoni: "Lāčusils" Alūksnes novadā un "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā, kā arī viens specializētais poligons Skrundā, kur mācības notiek pilsētvides apstākļos.
Pērn infrastruktūras attīstībai iztērēti 57,2 miljoni eiro, ekspluatācijā ieviestas četras kazarmas: divas Ādažos, viena Lielvārdē un viena — speciālu uzdevumu apakšvienībā.    

Ziņu lente
0