Konstatēts pirmais letālais gadījums gripas komplikāciju rezultātā

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasСезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā vēl nav gripas epidēmijas, taču saslimšana ir pieaugusi, turklāt visbiežāk slimo bērni līdz 14 gadu vecumam.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Latvijā konstatēts pirmais nāves gadījums gripas komplikāciju rezultātā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra informāciju.

"Pacientam bija plaušu karsonis un laboratorijā apstiprināta A tipa gripa, kā arī hroniska slimība. Mirušais bijis vairāk nekā 50 gadus vecs," – informēja centrā.

Saskaņā ar centra monitoringa datiem, aizvadītajā nedēļā salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu gripas saslimšanu skaits pieaudzis gandrīz par 88% un sastādījis 13,7 gadījumus uz 100 tūkstošiem cilvēku. Nevienā pilsētā, kas piedalās monitoringā, epidēmijas līmenis – 100 gadījumi uz 100 tūkstošiem cilvēku – nav pārsniegts.

Pagājušajā nedēļā gripas saslimšanas gadījumi reģistrēti Rīgā, Jūrmalā, Ventspilī, Gulbenē, Daugavpilī un Liepājā. Visbiežāk ar gripu slimoja bērni vecumā līdz 14 gadiem. Slimnīcā nokļuva desmit gripas slimnieki un četri – ar pneimoniju, ko radīja gripas komplikācijas. Kopš 2017. gada rudens slimnīcās ārstējušies 68 cilvēki ar gripu un pneimoniju pēc gripas. Pašlaik saslimstība ar gripu ir zemāka nekā agrākajos gados šajā periodā.

Eurostat dati liecina, ka Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā gripas vakcīnas saņēmuši mazāk nekā 2% cienījama vecuma cilvēku. Salīdzinājumam jāpiebilst, ka Lielbritānijā gripas vakcīnas saņem 71% cilvēku vecumā no 65 gadiem, Nīderlandē – 67%.

Ziņu lente
0