Politika

Gasparjans: Eiropas Parlaments nesamaksās Latvijai par "Magņitska sarakstu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas sastādītais Krievijas pilsoņu saraksts, kam liegta iebraukšana valstī, nepatiks Eiropas Parlamentam – to uzskatīs par nepietiekami rusofobu, paziņoja politologs Armens Gasparjans.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. Latvijas Saeimā, koalīcijas partneru padomes sēdē tika iesniegts "Magņitska saraksta" projekts. Krievijas pilsoņu saraksts, kam liegta iebraukšana valstī, saņēmis konceptuālu atbalstu, iepriekš pavēstīja Nacionālās apvienības pārstāvis Rihards Kols.

Janvāra sākumā arī Lietuvas Migrācijas departaments publicēja tā saucamo Magņitska sarakstu, kurā iekļauti 49 Krievijas pilsoņi. Lietuva bija ceturtā valsts pēc ASV, Kanādas un Igaunijas, kas pieņēmusi "Magņitska sarakstu".

Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Krievija sastādīs lietuviešu melno sarakstu kā atbildi uz Viļņas pieņemto likumu

Politologs un žurnālists Armens Gasparjans savā tuvējo ārvalstu un Baltijas valstu notikumu iknedēļas apskatā radio Sputnik aicināja Latvijas valdību padomāt, kā kārtējais aizliegums Krievijas pilsoņiem iebraukt valstī nodarīs jaunu kaitējumu valsts ekonomikai.

"Neapšaubāmi, jums ir tiesības tā izklaidēties, taču padomājiet, ka no ekonomikas viedokļa tāds saraksts jums nedos neko, tikai negatīvu konotāciju, kas pavadīs vārdu "Latvija"," — paziņoja Gasparjans.

Politologs atzīmēja, ka ar mērķi apmierināt rusofobo noskaņojumu Eiropas Parlamentā Latvijai vajadzētu savākt vairāk cilvēku "Magņitska sarakstā", jo par pāris desmitiem Krievijas propagandistu ES finansējumu nepagarinās..

Gasparjans ieteica Latvijai un Lietuvai iet Ukrainas vietnes "Myrotvorets" pēdās, kurā publicēta informācija par tūkstošiem cilvēku, kuri tiek uzskatīti par separātistiem un Kremļa aģentiem.

"Kauns tā strādāt, jo galvenais uzdevums ir saņemt papildu finansējumu Eiropas Parlamenta lēmumu aspektā. Pamēģināsim "Magņitska sarakstā" iekļaut katru cilvēku, kurš izlasījis nodaļu no Gasparjana grāmatas par latviešu kolaboracionismu. Tos, kuriem šī ķecerība patīk, iesaku meklēt pēc heštegiem sociālajos tīklos. Tāpat jārīkojas ar visiem autoriem, kuriem pieticis nekaunības rakstīt par Baltiju," — konstatēja politologs.

Ziņu lente
0