Latvijā nosaluši desmitiem cilvēku

© Sputnik / Мария Никитич / Pāriet pie mediju bankasSals
Sals - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mazliet vairāk nekā trīs mēnešu laikā aukstuma dēļ Latvijā gājuši bojā 35 cilvēki. Ekspertīze liecina, ka lielākā daļa bojāgājušo lietojuši alkoholu.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. No 2017. gada 1. oktobra līdz 2018. gada 15. janvārim Latvijā nosaluši 35 cilvēki. Viņu mirstīgās atliekas nogādātas Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā, ziņo mixnews.lv.

No 35 bojāgājušajiem 12 cilvēki atrasti uz ielas, 6 līķi — telpās. 17 mirušo atrašanas vieta nav precizēta.

Starp sala upuriem ir 26 vīrieši un 9 sievietes. Vecākais viņu vidū ir 73 gadus vecs vīrietis, kurš tika atrasts mājā Kandavas pagastā. Jaunākā ir 20 gadus veca sieviete, kura tika atrasta uz ielas Rīgā. Ekspertīze liecina, ka viņa nav lietojusi alkoholu. Salā miris arī 23 gadus vecs vīrietis Latgalē.

Jūrmalas pludmale ziemā - Sputnik Latvija
Sinoptiķi pastāstījuši, kad Latvijā ienāks sals

Lielākā daļa bojāgājušo lietojuši alkoholu — 18 cilvēki no 35. Ekspertīze liecināja, ka 32 gadus vecā, Daugavpils novadā atrastā vīrieša asinīs bija 4,27 promiles alkohola.

Iepriekš vēstīts, ka 2016. gada janvārī Latvijā nosaluši 36 cilvēki — 29 vīrieši un septiņas sievietes. Jāpiebilst, ka pirms diviem gadiem janvāris bija auksts, dažas dienas temperatūra Rīgā turējās pie —19 grādu atzīmes, kas Latvijai nav raksturīga.

Taču arī 2016. gada decembrī, novembrī un pat oktobrī Latvijas iedzīvotāji gāja bojā organisma atdzišanas rezultātā.

No 1. decembra līdz 8. janvārim bojā gāja 19 vīrieši un 4 sievietes, turklāt tikai sešu cilvēku asinīs tika konstatēts alkohols, septiņi cilvēki alkoholu nav lietojuši, bet pārējos gadījumos nebija iespējams precīzi noteikt alkohola saturu asinīs.

Cilvēki gāja bojā no aukstuma uz ielām, dzīvokļos, kāpņu telpās, dārza namiņos, garāžās, grāvjos, kā arī laukos un mežos.

Ziņu lente
0