Par godu Latvijas simtgadei tiks uzšūts 200 tūkstošu eiro vērts karogs

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Латвии
Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz 18. augustam Latvijā uzšūs Ginesa rekordu grāmatas cienīgu karogu.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Par godu Latvijas simtgadei plānots uzšūt vislielāko Latvijas karogu, vēsta portāls grani.lv.

Latvijas karogi - Sputnik Latvija
Latvijā rit cīņa par karoga un himnas tīrību

Idejas īstenošanai būs nepieciešami 500 kilometru diega un audums ar platību, lielāku nekā desmit futbola laukumi. Latvijas karogs būs 250 metru plats un 500 metru garš. Karoga platība sastādīs 125 000 kvadrātmetru, jeb 12,5 hektāru. Karoga audums svērs desmit tonnas.

Vislielākā valsts karoga šūšanas darbi izmaksās dārgi – plānots iztērēt līdz pat 200 tūkstošiem eiro.

Idejas autors Oskars Polmanis atzīmēja, ka idejas īstenošanai būs nepieciešama liela zāle, kas jau ir atrasta un atrodas Cēsīs – tur, kur tika uzšūts pirmais Latvijas karogs. Pēc Polmaņa sacītā, šobrīd pasaules rekords pieder Kataras iedzīvotājiem, kur tika uzšūts karogs ar platību 101 000 kvadrātmetru.

"Esam vienojušies ar Cēsu pašvaldību, ka viņi atvēlēs vienu no Cēsu skolām, skolas sporta zāli. Ir svarīgi, lai ir gluda grīda, kas salīdzinoši jauna un gluda grīda, lai, visu auduma masu pārvietojot, lai tas netiktu saplēsts jau procesā," — paziņoja idejas autors.

Pie karoga veidošanas strādās divas šuvējas un apmēram 300 palīgu, lai pārvietotu karogu pēc nepieciešamības.

Gatavu karogu plānots izklāt pļavā pie Cēsīm 18. augustā.

Vislielākā Latvijas karoga veidotāji aicina visus interesentus ziedot līdzekļus šīs idejas īstenošanai. Par ziedojumiem cilvēki saņems unikālu kalendāru. Uz tā vāka attēlots iepriekšējais lielākais Latvijas karogs, kurš tika izklāts Mežaparka estrādē.

Ziņu lente
0