Politika

Tiesa atstāja Mārtiņam Bondaram tikai minimālo algu

© Sputnik / Sergey MelkonovМартиньшс Бондарс, лидер списка Латвийское объединение регионов/«Для развития Латвии»
Мартиньшс Бондарс, лидер списка Латвийское объединение регионов/«Для развития Латвии» - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars ir spiets dzīvot par 430 eiro mēnesī: tiesa apķīlājusi visu viņa īpašumu, un ietur lielāko daļu viņa deputāta algas, lai segtu miljonu parādu.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. Tiesa arestējusi Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara īpašumu un bankas kontus, vēsta Skaties.lv.

Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Ušakovs nosaucis Bondaru par "zagli" un "muļķi"

Tādas sankcijas pret Bondaru piemērotas tiesas procesa ietvaros, saistītā ar viņa vadīto Latvijas Krājbanku, kas vēlāk tika atzīta par maksātnespējīgu. Pērnā gada jūnija beigās Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par 15 miljonu eiro piedzīšanu no septiņiem bijušajiem bankas valdes locekļiem, tostarp, no Bondara.

Tiesa piespriedusi arestēt Bondara īpašumu – māju Salacgrīvā, mašīnu, bankas kontus. Tagad no savas deputāta algas 1 000 eiro apmērā viņš saņem vien minimālo algu 430 eiro, visus pārējos ienākumus, kas pārsniedz šo summu, ietur kā garantiju miljonu lielā parāda segšanai.

"Visam, sākot ar kustamo un nekustamo mantu, ir piemērots apgrūtinājums. Tā nav forša situācija! Principā Latvijā šādus mērus, cik man saka, tiesas nepiemēro, īpaši aktīvā tiesvedībā. Lieta ir politiska, jo tur ir vesela virkne ar personām, kas ieinteresētas padarīt manu personīgo un profesionālo dzīvi ļoti sarežģītu. Esmu spiests pārtikt no minimālās algas, plus no tā, ko man spēj nodrošināt ģimene! Bez šī atbalsta es jau būtu pametis Latviju," — norāda Bondars.

Ziņu lente
0