Latvijas armija iepirks šautenes G-36

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālie bruņotie spēki un Zemessardzes apakšvienības pakāpeniski pāriet no Kalašņikova automātiem uz vācu uzbrukuma šautenēm G-36.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Nacionālie bruņoties spēki (NBS) noslēdza vispārēju vienošanos un līgumu ar Heckler & Koch GmbH par uzbrukuma šauteņu G-36 iegādi, vēsta Aizsardzības ministrijas mājas lapa.

Vācu šaujamieroču ražošanas kompānija Heckler & Koch GmbH izstrādāja uzbrukuma šautenes G-36 90. gadu sākumā. Tās ir bundesvēra, Lietuvas, Spānijas un Austrijas Bruņoto spēku, Lielbritānijas policijas, kā arī Polijas, Albānijas, Francijas un citu valstu specvienību apbruņojuma rīcībā.

NBS izmanto G-36 kopš 2006. gada, tostarp, starptautisko operāciju rajonos Āzijā un Āfrikā. Šobrīd tās atrodas pastāvīgo spēku karavīru vienību rīcībā. Pakāpeniski no AK-74 uz G-36 pāriet arī Zemessardzes apakšvienības.

​Tāpat vispārējā vienošanās un līgums paredz arī citu ieroču veidu iegādi. Līgums noslēgts uz septiņiem gadiem un paredz ieroču iegādi Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts robežsardzei. Pirmās piegādes ieplānotas šogad.    

Ziņu lente
0