Latvijas Pasts saņēmis 160 bojātus sūtījumus no Nīderlandes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājus, kuri gaida dāvanas no Nīderlandes un Kanādas, varētu sagaidīt nepatīkams pārsteigums – Latvijas Pasts saņēmis izmirkušu un sabrukušu sūtījumu kravu.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Kā tiek ziņots Latvijas Pasts portālā, gandrīz 160 sūtījumi, kurus pasts saņēmis ar avioreisiem no Nīderlandes (daļa no tiem nāca tranzītā no Kanādas), atnāca nepieņemamā stāvoklī dēļ tā, ka izmirka. Atsevišķi sūtījumi dēļ tā ka izmirka, sabruka.

Saskaņā ar starptautisko praksi, sakarā ar notikušo Latvijas Pasts sastādīja dokumentus, kuri tiks iesniegti Kanādas pasta operatoram Canada post, kā arī Nīderlandes pasta operatoram PostNL. Saņemtos sūtījumus Latvijas Pasts iepakoja no jauna, lai tos varētu nogādāt tiem adresātiem, kurus izdevās identificēt.

Latvijas Pasts - Sputnik Latvija
Latvijas Pasts ziņos par sūtījumu saņemšanu ar SMS palīdzību

Pasts atgādina, ka vairums sūtījumu tika nosūtīti kā eksprespasts, tādēļ nosūtītājiem ir iespēja pieprasīt kompensāciju starptautisko normatīvo aktu ietvaros. Lai noformētu savu pretenziju par nekvalitatīvu piegādi, saņēmējam ir jāinformē nosūtītāju par sabojātu sūtījumu, savukārt tam ir jāvēršas Kanādas vai Nīderlandes pastā.

Latvijas Pasts no savas puses informēs par notikušo šo abu valstu pasta operatorus.

"Klientiem, saņemot bojātos sūtījumus, ir tiesības no tiem atteikties un vērsties ar pretenziju pie izsūtītāja. Ja sūtījumu piegādā Latvijas Pasta Eksprespasta kurjers, atteikšanās no tā ar attiecīgu aktu jānoformē, sūtījumu saņemot, bet, ja sūtījums tiek saņemts pasta nodaļā, atteikšanās ar aktu jānoformē uz vietas pasta nodaļā," paskaidroja Latvijas Pasta kvalitātes nodaļas vadītāja Gunita Maizīte.

Tā kā daži sūtījumi izrādījās tik ļoti sabojāti, ka saņēmēja adresi noteikt nav iespējams, Latvijas Pasts lūdz vērsties pie nosūtītāja, ja sūtījumi no Kanādas vai Nīderlandes netika saņemti mēneša laikā kopš nosūtīšanas brīža.

Jautājumu gadījumā var vērsties Latvijas Pasta klientu centrā pa telefoniem 67 008 001, 27 008 001; vai pa e-pastu: info@pasts.lv.    

Ziņu lente
0