Dana Reizniece-Ozola sola Latvijai ekonomisko izaugsmi

© EMMANUEL DUNAND / AFPDana Reizniece-Ozola
Dana Reizniece-Ozola - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IKP pieaugums Latvijā šogad sastādīs 3,7%, 2018. gadā – 3,4%, savukārt 2019. un 2020. gadā stabilizēsies 3,2% līmenī, prognozē finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola prognozē, ka tuvākajos trīs gados Latvijas ekonomikas izaugsme sastādīs vairāk nekā 3% gadā, raksta "Otkritij gorod".

Viņa atzīmēja, ka 2018. gada budžets ir veselības aprūpes atbalsta budžets. Izņemot to, citas budžeta prioritātes būs iekšējā un ārējā drošība un demogrāfiskās situācijas uzlabošanas pasākumi.

Выращивание банкнот - Sputnik Latvija
Latvijā ievērojami palielinājies ārzemju investīciju apjoms

"Valdība ir sagatavojusi ekonomiskajai situācijai atbilstošu budžetu, kas ir saskaņā ar fiskālās disciplīnas prasībām un nodrošina būtisku finansējumu prioritārajām nozarēm. Tas ir pārdomāts un spēs nodrošināt straujāku Latvijas tautsaimniecības attīstību, nekā citās Eiropas Savienības valstīs," pateica ministre.

Saskaņā ar viņas prognozēto, šogad IKP pieaugums Latvijā sastādīs 3,7%, savukārt sekojošajos gados attīstība būs mērenāka, jo netiek gaidīts tik straujš investīciju pieaugums, kā tas notika pēc straujā krituma 2016. gadā. IKP pieaugums 2018. gadā varētu sastādīt 3,4%, savukārt 2019. un 2020. gadā tas stabilizēsies 3,2% līmenī, paziņoja Reizniece-Ozola.

Pēc viņas prognozēm, 2018. gadā un sekojošajos gados gaidāma daudz aktīvāka investīciju plūsma un to rezultāti, tostarp, no investīcijām pētījumos un zinātnes iestāžu sadarbībā ar biznesu, jaunu produktu izstrādē, uzņēmumu konkurētspējas un darbinieku kvalifikācijas celšanā. Uzņēmējdarbības atbalstīšanas investīcijas sekmēs jaunu uzņēmumu parādīšanos, produktivitātes un eksporta iespēju palielināšanos un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu.    

Ziņu lente
0