Politika

Navaļnija štābs Rīgā sūdzas par Latvijas Drošības policiju

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasAleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Navaļnija piekritēji no Rīgas, kuri savā grupā sociālajā tīklā stāsta par mīklaino frāzi "Ārieši un slāvi – brāļi!", lūdz tikt galā ar Krievijas aģentiem Latvijas segmentā tīklā Facebook.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Alekseja Navaļnija štābs Rīgā vērsies Drošības policijā (DP) ar atklātu vēstuli, ko publicēja savā lapā sociālajā tīklā Facebook.

© Facebook / Рига. Народный штаб Алексея НавальногоPublikācija Facebook lapā
Пост на странице Facebook - Sputnik Latvija
Publikācija Facebook lapā

"Atklātajā vēstulē" ziņots, ka Rīgā darbojas Alekseja Navaļnija štābs, kam ir sava grupa Facebook.

Štāba aktīvisti ir sašutuši par to, ka viņiem nav izdevies izplatīt Latvijas segmentā tīklā Facebook Alekseja Navaļnija uzrunu ar aicinājumu boikotēt Krievijas prezidenta vēlēšanas, kas publicēta pēc CVK atteikšanās reģistrēt Navaļnija kandidatūru.

Ārpolitikas un drošības forums Rīgas konference 2017 - Sputnik Latvija
Kā "Rīgas konferences 2017" dalībnieki nolēma gāzt Putinu

Politiķa piekritēji sāka publicēt viņa uzrunu savās grupās, taču savu nodomu viņiem neizdevās īstenot, jo "Facebook bez jebkādiem paskaidrojumiem nekavējoties viņus bloķējis, pārkāpjot pats savus noteikumus."

Aktīvisti uzskata, ka šāds solis ir iejaukšanās Latvijas Republikas iekšējās lietās, jo viņi strādā ar Latvijā pastāvīgi dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem. Tātad nepieciešama Drošības policijas iejaukšanās.

"Mēs uzskatām, ka Facebook segmentā Latvijā aktīvi darbojas Krievijas specdienestu aģenti," — savu iesniegumu DP pamato Alekseja Navaļnija piekritēji Rīgā.

"Ārieši un slāvi — brāļi"

Alekseja Navaļnija Tautas štāba Rīgā lappuse nav īpaši populāra: patlabai tai ir 241 abonents, un publikācijas reti savāc vairāk kā dažus "laikus" un vienu pārpublikāciju.

Lappuses aprakstā ir dīvaina frāze "Ārieši un slāvi — brāļi! Lieliskā Irāna — brāļu tauta."

Par to, kā lappuses moderatori saista āriešus, Navaļniju, Irānu un Latviju, nekas nav teikts.

© Facebook / Рига. Народный штаб Алексея НавальногоPublikācija Facebook lapā
Пост на странице Facebook - Sputnik Latvija
Publikācija Facebook lapā

Boikots un cepumiņi

Aģentūra RIA Novosti vēstīja, ka iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs ierosinājis pārbaudīt, vai Navaļnija aicinājums boikotēt vēlēšanas atbilst normatīvajiem aktiem.

Centrālā Vēlēšanu komiteja noraidīja Alekseja Navaļnija reģistrāciju prezidenta vēlēšanām, ņemot vērā viņa sodāmību pēc smaga nodarījuma panta. Navaļnijs ir saņēmis sodu "Kirovļes" lietā — brīvības atņemšana uz pieciem gadiem nosacīti.

"Komisija nav cepumiņi, kas garšo visiem. Ja jums ir sodāmība, kāds tam sakars ar CVK?!" — atbildēja CVK vadītāja Ella Pmafilova uz pārmetumiem par subjektīvu attieksmi, ko viņai izteica Navaļnijs, vēsta Коммерсант.

Ziņu lente
0