Latvijā iecerēts organizēt bruņutransportieru lādiņu ražošanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Aizsardzības ministrija cer atbalstīt vietējās kompānijas un pasūtīt amunīcijas ražošanu bruņutransportieriem, kas 2014. gadā tika iepirkti Lielbritānijā.

RĪGA, 22. decembris — Sputnik. Latvijas uzņēmums "D Dupleks" varētu uzsākt amunīcijas ražošanu lietotajiem bruņutransportieriem, ko Aizsardzības ministrija pirms trim gadiem iegādājās Lielbritānijā, vēsta Latvijas Avīze.

Patlaban bruņutransportierus apkalpo un tiem nepieciešamos lādiņus piegādā britu bruņojuma ražošanas uzņēmums "BAE Systems".

Aizsardzības ministrijas pārstāvis Kaspars Galkins norādīja, ka kompānijai jānovērtē Latvijas uzņēmēju iespējas, lai kopīgi ražotu nepieciešamo produkciju.

"Vēlamies, lai munīcija tiktu ražota Latvijā, jo šādā veidā veicinām vietējo militārās industrijas uzņēmumu attīstību, kā arī no piegāžu drošības ir labāk, ja munīcija ir pieejama tuvumā un nav jāgaida no ārzemēm," — viņš atzīmēja.

Lielbritānijas bruņutransportieri - Sputnik Latvija
Latvijas NBS saņēmuši no Lielbritānijas 65 bruņumašīnas

Atgādināsim, ka 2014. gadā Latvija parakstīja vienošanos pae 123 kāpurķēžu bruņutransportieru iegādi Lielbritānijā. Pašlaik Latvija saņēmusi jau 47 bruņutransportierus. Visu tehniku plānots piegādāt līdz 2020. gadam. Militārās tehnikas iepirkuma ietvaros izcēlās skandāls. Tehnika Latvijas budžetam izmaksāja 250 miljonus eiro, pie tam pati tehnika — tikai 40 miljonus. Pārējie līdzekļi tika iztērēti infrastruktūrai, personāla apmācībai, munīcijai un armijas tehnikas apkalpošanai.

Eksperti secināja, ka tik lieli izdevumi nerada pārsteigumu, jo tehnika tika ražota jau aukstā kara laikos. Toreiz Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš paziņoja, ka par šo naudu būtu bijis iespējams uzcelt pašiem savu kara tehnikas rūpnīcu, un lūdza Ģenerālprokuratūru pārbaudīt skandalozo iepirkumu.

Ziņu lente
0