Krievijas ģenerālkonsuls atstāja Liepāju

© CC BY-NC-SA 2.0 / Eva Freude / LiepajaСтелла Лиепая на въезде в город
Стелла Лиепая на въезде в город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atstāt ieņemamo amatu diplomātam lika ģimenes apstākļi: viņām nācās izvēlēties starp karjeru un nepieciešamību parūpēties par vecākiem.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Krievijas ģenerālkonsuls Liepājā Maksims Raiders priekšlaicīgi atstāja savu amatu, vēsta liepajniekiem.lv.

Микроавтобус РАФ - Sputnik Latvija
No okeāna līdz okeānam: startējis autobrauciens Liepāja-Vladivostoka

Atstāt ieņemamo amatu diplomātam lika ģimenes apstākļi. Raideram nācās izvēlēties starp karjeru un nepieciešamību parūpēties par vecākiem.

Turpmāk viņš strādās Krievijas ĀM. Savu pēcteci, kura vārdu tradicionāli nepaziņo, konsuls raksturoja no vislabākā viedokļa un solīja, ka tautieši neizjutīs nekādas problēmas sakarā ar negaidīto kadru maiņu.

Par Liepājā pavadīto laiku, jauniem paziņām un atrastajiem draugiem Maksims Raiders atsaucās ļoti silti: "Tā ir tā pilsēta, kur ir interesanti strādāt."

Maksims Raiders tika ievēlēts Krievijas ģenerālkonsula amatam Liepājā 2015. gada 25. novembrī. 1994. gadā viņš pabeidza MSAVI (MGIMO) starptautisko tiesību fakultāti, vēlāk tika pieņemts dienestā ĀM centrālajā aparātā. No 1995. līdz 1999. gadam strādāja Senegālā, no 2001. līdz 2005. gadam – Kasablankā, no 2009. līdz 2012. gadam – Ženēvā.

No 2013. līdz 2015. gadam, pirms ierašanās Liepājā, vadīja ĀM ģenerālā sekretariāta nodaļu Maskavā. Viņa diplomātiskais status ir 1. klases padomnieks.

 

Ziņu lente
0