Anatolijs Kreipāns: neticu nevienam Zubkova vārdam

© Foto : из архива автораАнатолий Крейпанс, спортивный обозреватель
Анатолий Крейпанс, спортивный обозреватель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmkārt, līdzjutēji no Latvijas diezin vai aizskāruši Krievijas bobslejistus, otrkārt, sportisti no Krievijas paši vainīgi, ja līdzjutēji viņus aizvaino, uzskata sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Par negatīvo attieksmi pret sportistiem no Krievijas, kāda patlaban izveidojusies daudzu valstu līdzjutēju prātos, esot vainīga pašas Krievijas sporta vadība, paziņoja sporta žurnālists, komentētājs Anatolijs Kreipāns radio Baltkom ēterā.

Bobslejs. Aleksandrs Kasjanovs un Aleksejs Puškarovs - Sputnik Latvija
"Taisnība ir mūsu pusē": Krievijas bobslejistu akcija Kanādā

Vakar Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs pastāstīja, ka Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis atvainojies par Latvijas līdzjutēju uzvedību, kuri Pasaules kausa posma laikā Kanādā aizskāra Krievijas komandu ar Aleksandru Kasjanovu vadībā.

Iepriekš, divnieku sacensību laikā Kasjanovs un Puškarovs uz sava boba sāniem uzrakstīja "The truth is on our side. Taisnība ir mūsu pusē. Sochi 2014", lai atbalstītu Zubkovu un Stuļņevu, ko SOK diskvalificēja. Acīmredzot, tas radījis līdzjutēju neapmierinātību.

Tomēr Kreipāns apšauba visu šo stāstu.

"Trenerim ir jāatvainojas par savas valsts līdzjutējiem. Par to Sandi Prūsi var tikai uzslavēt. Tomēr es būtu pavaicājis Krievijas Bobsleja federācijas prezidentam Aleksandram Zubkovam, no kurienes viņš uzzinājis, ka Krievijas sportistus aizvainojuši tieši Latvijas līdzjutēji. Cik man zināms, mūsu līdzjutēji nebrauca uz Vistleru Kanādā," – skaidroja Kreipāns.

Pēc viņa vārdiem, Zubkovam uzticēties nevarot.

"Zinot, kas ir Zubkovs, zinot, kā viņš komentē visas pret Krievijas sportu vērstās sankcijas un kā viņš reaģē uz visiem dopinga skandāliem, nevaru ticēt nevienam viņa vārdam. Un nekad neticēšu," – piebilda žurnālists.

Viņš skaidroja, ka Krievijas sportistiem esot jāiemācās reaģēt uz citu valstu līdzjutēju negatīvo reakciju.

"Diemžēl Krievijas sportisti ne savas vainas dēļ saskarsies ar tamlīdzīgu reakciju daudzās valstīs. Jā, jau ir izveidojusies subjektīva attieksme dopingu dēļ. Taču kāpēc visus šos gadus Krievija nav iesniegusi nevienu prasību, lai pierādītu pretējo? Viņa tikai kliedz, ka visi visapkārt ir pret to, un tas viss ir politika. Šeit sportistiem ir jāapvainojas uz savas valsts sporta vadību, kura trīs gadu laikā nav iesniegusi nevienu prasību," – teica Kreipāns radio ēterā.

Ziņu lente
0