Vējonis pastāstīja, kā Ukrainai nopelnīt "konfektīti" no ES

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasVējonis un Porošenko
Vējonis un Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka Latvija atbalsta "Austrumu partnerības" valstu apbalvošanas ideju par kvalitatīvu reformu īstenošanu.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Pēc Latvijas līdera Raimonda Vējoņa domām, galvenais "Austrumu partnerības" valstīm ir dialoga turpināšana par sadarbības stiprināšanu ar Eiropas Savienību, pat ja nebūs sperti konkrēti soļi, vēsta lsm.lv.

Austrumu partnerība ir projekts, kuru izveidojusi Eiropas Savienība ar mērķi satuvināties ar sešām valstīm: Ukrainu, Moldovu, Azerbaidžānu, Armēniju, Gruziju un Baltkrieviju.

Piektais "Austrumu partnerības" samits notika piektdien, 24. novembrī, Briselē. Tajā piedalījās Eirokomisijas vadītājs Žans-Klods Junkers, Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, ES diplomātijas vadītāja Federika Mogerīni, kā arī Eiropas Savienības valstu un "Austrumu partnerības" dalībvalstu līderi. Arī Vējonis piedalījās samitā.

Austrumu partnerības V samits Briselē - Sputnik Latvija
Rinkēvičs: ES varētu sarūgtināt Ukrainu, Gruziju un Moldovu

Pēc prezidenta sacītā, samitā apsprieda 20 soļus, kurus ir jāveic līdz 2020. gadam, lai padarītu ciešākas attiecības starp ES un "Austrumu partnerības" valstīm. Tāpat Vējonis atzīmēja, ka šīm sešām valstīm priekšā vēl ļoti daudz darba, daudz ko nāksies pārveidot. Latvijas līderis uzskata, ka šīs reformas un pārveidojumi pirmām kārtām nepieciešamas pašām valstīm — viņu pilsoņu dzīves kvalitātes paaugstināšanai.

Tāpat prezidents atzīmēja šo valstu apbalvošanas nepieciešamību par kvalitatīvu reformu īstenošanu. "Jābūt konfektei par labi padarītu darbu," atzīmēja Vējonis. Pēc viņa sacītā, šoreiz ES plāno piedāvāt "Austrumu partnerības" valstīm dažu projektu finansēšanu, kuras veiksmīgi tiek galā ar saviem uzdevumiem.

Taču Vējonis uzsvēra, ka solīt kādai no partnerības valstīm iestāšanos ES tuvākajā laikā, būtu sasteigti.

"Solīt tuvākajā laikā jebkādu dalību Eiropas Savienībā būtu sasteigti, jo šīm valstīm nepieciešams īstenot reformas dažādās jomās, savukārt mēs uz savas pieredzes zinām, cik grūti ir pieņemt lēmumus par reformām," atzīmēja Vējonis.    

Ziņu lente
0