Liepājā tēva vardarbības rezultātā zēns zaudēja atmiņu

© Sputnik / Табылды КадырбековVīrietis demonstrē sasistu dūri
Vīrietis demonstrē sasistu dūri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājā nedēļas laikā slimnīcā nokļuvuši pieci bērni – vardarbības upuri, traumas ir ļoti nopietnas: no smadzeņu satricinājuma līdz atmiņas zudumam.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Liepājā nedēļas laikā slimnīcā nokļūst uzreiz pieci bērni, kuri kļuvuši par vardarbības upuriem. Viens zēns cietis tik nopietni, ka daļēji zaudējis atmiņu, vēsta liepajniekiem.lv.

"Es šeit strādāju daudzus gadus, bet tā, ka vienā nedēļā ir pieci bērni, kas cietuši no vardarbības, nav bijis," pastāstīja Liepājas reģionālās slimnīcas bērnu nodaļas virsmāsa Gundega Blizņeca.

Visi pieci bērni nonāca slimnīcā ar nopietnām galvas traumām.

"Meitenei 14 gadi, māte viņu sita ar galvu pret sienu. Zēnam 15 gadi, tēvs viņam iesita tik stipri, ka viņš ar galvu atsitās pret asfaltu un zaudēja samaņu. Tikai tagad viņa atmiņa atgriežas. Vēl vienu zēnu pagrūda skolas biedrs. Citu fizkultūras stundā sita ar kājām — viņš nokrita, un pārējie sita viņam ar kājām pa seju," pastāstīja Blizņeca.

Vēl viens 2008. gadā dzimušais zēns nokļuva slimnīcā pēc konflikta ar skolas biedru. "Zēns zaudēja samaņu un guva smadzeņu satricinājumu," teica Blizņeca.

Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Ulbrokā vīrietis nogalināja sievieti un nošāvās pats

Iepriekš Rīgas bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs pastāstīja, ka pēdējā laikā visās Baltijas valstīs tiek novērots reģistrēto vardarbības gadījumu skaits attiecībā pret bērniem. Latvijas Bērnu fonda viceprezidente Vaira Vucāne stāsta par sekojošu statistiku: 2015. gadā bērnu centros rehabilitāciju pēc vardarbības izgāja 360 nepilngadīgo. No tiem 195 gadījumi notika ģimenēs. Pirmo deviņu mēnešu laikā reģistrēti 339 vardarbības gadījumi attiecībā pret bērniem.

"Taču skaits palielinās, jo mainās attieksme. Arvien vairāk kaimiņu, skolu, citu bērnu, vecāku — visi, kuri redz to, arvien retāk paliek vienaldzīgi," pastāstīja Vucāne.

Turpmāko šādu gadījumu skaitu palielināšanos paredz arī Valsts policijā. Pēc inspektores Jūlijas Žavoronkovas sacītā, pagaidām ne visi vēl zina, ka ar šo parādību var un ir jācīnās:

"Jo vairāk būs informācijas, vairāk būs arī saprašanas. Attiecīgi, būs vairāk iesniegumu un vairāk atklātu gadījumu."    

Ziņu lente
0