Latvijas ekspremjers: iedzīvotāju skaitu palielinās ar klonēšanas palīdzību

© Foto : WenPhotosJaundzimuša bērna roka
Jaundzimuša bērna roka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas bijušais premjerministrs Māris Gailis izteicis pieņēmumu, ka nākotnē demogrāfiskā problēma valstī tiks risinata ar klonēšanas palīdzību.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Latvijas bijušais premjerministrs Māris Gailis RīgaTV 24 ēterā komentējis demogrāfisko situāciju valstī un paziņojis, ka nākotnē šo problēmu varētu atrisināt klonēšana.

"Jāskatās, ko mums dos tehnoloģijas. Iespējams, ka klonēs bērnus. Varbūt arī varēs pēc kādiem 50 gadiem dzemdēt līdz kādiem 80 gadiem, ko mēs zinām? Viss ir iespējams," — skaidroja Gailis.

Pēc viņa domām, ar klonešanu saistītie ētiskie jautājumi tiks atrisināti un nākotnē, "varēs izplānot, cik, piemēram, šai valstij vajag (cilvēku — red.)," — stāstīja ekspremjers.

"Es esmu vairāk nekā pārliecināts, ka pēc 50 gadiem cilvēka mūža garums būs kādi 120-150 gadi," — piebilda Gailis.

Jautājumā par tuvākajām perspektīvām ekspremjers paziņoja, ka pēc viņa domām, daļa uz ārvalstīm aizbraukušo Latvijas iedzīvotāju, it īpaši jaunieši, atgriezīsies.

"Vai brauks atpakaļ? Viena daļa noteikti. Cilvēki izstudē, kaut ko iemācās, tomēr kaut kas velk pie dzimtenes," — skaidroja bijušais ministru prezidents.

Пенсионеры играют в домино - Sputnik Latvija
Latvija kļūst par "veco ļaužu zemi"

Māris Gailis pildīja Latvijas premjerministra pienākumus no 1994. līdz 1995. gadam, bet 1995.-1996. gg. ieņēma vides un reģionālās attīstības ministra postkeni, 1995.-1996. gg. Gailis bija Saeimas deputāts no partijas "Latvijas ceļš".

Pēdējo gadu deksmitu laikā Latvijā vērojama darbspējīgo iedzīvotāju skaita samazināšanās zemās dzimstības un 20-40 gadus vecu cilvēku masveida emigrācijas rezultātā. Grūtības Latvijai sagādā arī mistība, kas pārsniedz dzimstību. Eurostat rīcībā esošie dati liecina, ka pērn valdī dzimuši 22 tūkstoši bērnu, bet 2020. gadā prognozēts ievērojams jaundzimušo skaita kritums — tikai 14 tūkstoši. Prognozes liecina, ka līdz 2020. gadam iedzīvotāju skaits Latvijā var samazināties līdz 1,88 miljoniem cilvēku, bet 2030. gadā — līdz 1,63 miljoniem cilvēku.

Ziņu lente
0