Kopš gada sākuma krievi investējuši Latvijā 755 miljonus eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas biznesmeņi kopš gada sākuma atvēruši Latvijā 314 jaunas kompānijas, kopā to skaits sasniedzis 6305, desmit mēnešu laikā kopumā viņi investējuši gandrīz 755 miljonus eiro.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. 2017. gadā Latvijā izveidoto kompāniju vidū ar ārzemju kapitālu visvairāk ir Krievijas kompāniju, vēsta Baltic Course.

Saskaņā ar Latvijas Uzņēmumu reģistra datiem, šī gada desmit mēnešos tika reģistrēti 8307 jaunas juridiskās personas, no kurām 1353 uzņēmumus (16%) izveidojuši ārzemju investori no vairāk nekā 72 valstīm.

Krievijas minerālvielu ražotājs Uralkalij - Sputnik Latvija
Krievijas kompānijas atrodas Latvijas uzņēmumu Top-500 augšgalā pēc apgrozījuma apjoma

Ar Krievijas kapitāla starpniecību tika izveidotas 314 jaunas juridiskās personas, kas sastāda apmēram 23% no visām kompānijā ar ārzemju kapitālu. Tai seko Igaunija — investori no šīs valsts radījuši Latvijā 154 uzņēmumus (11%). Lietuvas biznesmeņi ieguldīja naudu 152 kompāniju atvēršanā Latvijas teritorijā (11%), Ukrainas — 107 uzņēmumus (7%) un Itālijas — 74 firmas (5%) Tāpat kompāniju izveidošanā Latvijas teritorijā piedalās investori no Baltkrievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Indijas, Zviedrijas, Ķīnas un citām valstīm.

Absolūto vairākumu jauno juridisko personu vidū ar ārzemju kapitālu veido sabiedrības ar ierobežotu atbildību (1263), akciju sabiedrības — 6, sabiedrības ar pilnu atbildību — 7, individuālie uzņēmēji — 26, ārzemju kompāniju pārstāvniecības — 48.

Saskaņā ar Latvijas Uzņēmumu reģistra datiem, šī gada 15. novembrī Latvijā kopumā darbojās 6305 kompānijas ar Krievijas kapitālu, pēc ārzemju investīciju apjoma viņi ieņem trešo vietu ar 755 miljonu eiro rādītāju. Augstāk atrodas tikai Nīderlande (428 uzņēmumi Latvijas teritorijā) — 785 miljoni eiro un Zviedrija (764 kompānijas) — 1,1 miljards eiro.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Krievijas kompānijas Latvijā, saskaņā ar pērnā gada rezultātiem, iekļuva apgrozījuma līderos. Pirmo vietu ieņēmusi Krievijas minerālvielu ražotāja "Uralkalij" meitas kompānija — SIA Uralkali Trading, kura tika reģistrēta 2015. gadā. Par trešo lielāko pēc apgrozījuma apjoma Latvijā kļuva ķīmijas koncerna "Uralhim" meitas uzņēmums — SIA Uralchem Trading.    

Ziņu lente
0