Latgale vilina Krievijas biznesu ar nodokļu atlaidēm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reģiona varasiestādes ir gatavas piešķirt uzņēmējiem no Pleskavas peļņas un nekustamā īpašuma nodokļu atlaides līdz 80% apmērā.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Latgales speciālā ekonomiskā zona (SEZ) aicina sadarbībai Pleskavas uzņēmējus, teikts Pleskavas apgabala Tirdzniecības un rūpniecības palātas mājaslapā.

Latvijas delegācija iepazīstinājusi Krievijas pārstāvjus ar SEZ iespējām starptautiskajā konferencē "Pierobežas teritoriju partnerattiecību attīstība un savstarpēji izdevīga biznesa sadarbība", kas notika Pleskavā. No Latvijas puses forumā piedalījās Latvijas konsule Pleskavā Evija Dumpe, Latvijas Ekonomikas ministrijas padomniece, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības vadītāja Iveta Strupka, kā arī Latgales reģiona Attīstības aģentūras direktors Vladislavs Stankēvičs.

Резекне - Sputnik Latvija
Rēzeknes ekonomiskā zona ieguvusi divus Financial Times apbalvojumus

Latvijas delegāti pastāstīja par Latgales SEZ specifiku un priekšrocībām. Šeit nav atsevišķas kartē apzīmētas teritorijas ražotnes izvietošanai — nodokļu atlaides tiks piešķirtas neatkarīgi no uzņēmuma atrašanās vietas. Tātad daļu peļņas, kas būtu jāaiziet nodokļos, būs iespējams novirzīt ražošanas attīstībai.

Investīcijas ražošanas ēkās un jaunās iekārtās ved pie jaunu darba vietu izveides, tātad — pie pilsētas un reģiona ekonomiskā potenciāla izaugsmes. Latvijas delegācijas locekļi uzsvēra, ka tas ir galvenais kritērijs darbam SEZ.

Stankēvičs pauda pārliecību par to, ka projekts nodrošinās nozīmīgu impulsu rūpniecības attīstībai Daugavpilī un visa reģionā, kā arī aktivizēs Krievijas investīciju piesaistīšanu Latgalei.

"Interese par iespējām, kas parādījušās Daugavpilī līdz ar speciālās ekonomiskās zonas darba sākumu, ir pietiekami liela," — norādīja Stankēvičs.

Likums par Latgales SEZ stājās spēkā 2017. gada janvārī. Dokuments nosaka, ka speciālās ekonomiskās zonas teritorija sastādīs 5% Latgales reģiona platības. SEZ rezidentiem paredzētas atlaides 80% apmērā nekustamā īpašuma nodoklim un uzņēmuma peļņas nodoklim. Latgales SEZ statuss paredzēts līdz 2035. gadam.

Ziņu lente
0