Latvijā ieradušies amerikāņu karavīri ar helikopteriem Black Hawk

© Latvijas armija/ Modris VēberstsBruņoto spēku mācības "Gaisa vanagi" Madonas novadā
Bruņoto spēku mācības Gaisa vanagi Madonas novadā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bruņoto spēku 227. aviācijas pulka 3. bataljona karavīri uzturēsies Latvijā deviņus mēnešus. Viņi piedalīsies treniņos un NATO militārajās mācībās.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Operācijas Atlantic Resolve ietvaros 1. novembrī Latvijā ieradās 60 karavīri no AV līdz ar helikopteriem Black Hawk, vēstīts Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) lapā Twitter.

​1. gaisa kavalērijas brigādes 227. aviācijas pulka 3. bataljona karavīri pildīs dienesta pienākumus Latvijas NBS aviācijas bāzē Lielvārdē. Viņi nomainīs ASV 10. aviācijas brigādes 3. aviācijas bataljona vienības "Fēnikss" karavīrus, kuri dislocēti Latvijā no marta.

227. aviācijas pulka 3. bataljona karavīri uzturēsies valstī deviņus mēnešus. Viņi trenēsies kopā ar NBS un NATO militārās grupas karavīriem, kā arī piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās.

Американский ударный вертолет AH-64D Apache - Sputnik Latvija
Pentagons nosūtīs uz Latviju 76 helikopterus par 2 miljardiem dolāru

Operācija Atlantic Resolve sākās 2014. gada pavasarī pēc ASV iniciatīvas. Operācija tika ierosināta Vašingtonā, kas norādīja uz nepieciešamību demonstrēt savu uzticību NATO, jo reģions esot saskāries ar "jauniem, taču pazīstamiem draudiem". Trīs gadu laikā ASV ir pārvietojušas uz Eiropu tūkstošiem vienību kara aviācijas un tehnikas: iznīcinātājus, tankus, haubices, bruņutransportierus u.c. Līdz ar tehniku Eiropā ieradušies vairāki tūkstoši karavīru un virsnieku.

ASV informē, ka visa šī tehnika un karavīri dislocēti Eiropas valstīs atbilstoši rotānijas principam, kas nepārkāpj Krievijas un NATO pamata akta noteikumus, kuri liedz lielu bruņoto spēku pastāvīgu dislokāciju alianses jauno dalībvalstu teritorijā.

Taču Krievija uzskata, ka NATO faktiski ir pārkāpusi Akta noteikumus — no militārā viedokļa nav nekādas starpības starp spēku nepārtrauktu rotāciju un pastāvīgu dislokāciju.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš norādīja, ka ASV militārās klātbūtnes paplašināšanos Eiropā pie Krievijas robežām Krievija vērtē ārkārtīgi negatīvi.

Ziņu lente
0