"Putina pelmeņi": ražotājs atklājis nosaukuma noslēpumu

© Sputnik / Алексей Дружинин/Антон Денисов/Пресс-служба президента РФ / Pāriet pie mediju bankasMaskavas Kremlis
Maskavas Kremlis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Putina" pelmeņu ražotājs no Daugavpils apgalvo, ka tie nosaukti nevis par godu Krievijas prezidenta, bet gan krāvējam, kurš ilgus gadus strādājis uzņēmumā.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. "Putina" pelmeņu ražotājs pastāstīja, ka viņa produkcijai nav nekāda sakara ar Krievijas prezidentu.

Aptuveni pirms nedēļas Latvijas sociālajos tīklos vētru sacēla pelmeņu iepakojuma fotogrāfija. Izrādījās, ka prece ar skanīgo nosaukumu "Pelmeņi putinskije", kas pieejama veikalos Vācijā, tiek ražota Latvijā.

​Publikācija ar pelmeņu iepakojuma fotogrāfiju radīja nelielu diskusiju. Piemēram, Andrejs Bikovs uzrakstīja: "vai tas slikti, kad ražotājs var pieņemt pasūtījumus, saražot, izmaksāt algas un nodokļus?" Daudzi piekrita viedoklim, ka šāds pelmeņu nosaukums ir mārketinga triks, jo Vācijā dzīvo liels skaits krievvalodīgo.

Pēc neilga laika tīklā parādījās arī citas fotogrāfijas, kas apstiprināja: "Putinskije" pelmeņu dzimtene ir Daugavpils.

​Portāla Kasjauns.lv žurnālistiem izdevās sameklēt Dmitriju Jeršovu, uzņēmuma Daers vadītāju, kas ražo populāros pelmeņus. Firmas vadītājs pastāstīja, ka pelmeņiem nav nekāda sakara ar Krievijas prezidentu.

"Ar kādu prezidentu? Ar Putinu…? Mums pašiem ir savs prezidents! Pelmeņi Putina vārdā nosaukti par piemiņu mūsu krāvējam — mūsu uzņēmumā bija krāvējs ar tādu uzvārdu pirms kādiem 20 gadiem, labs darbinieks. Tagad viņš vairs nav starp dzīvajiem. Tā ir piemiņa viņam", — žurnālistus centās pārliecināt Dmitrijs Jeršovs.

Jāpiebilst, ka pelmeņi "Putinskije" tiek ražoti jau labu laiku. Tiesa, vietējo veikalu plauktos tos atrast neizdosies, toties Rietumeiropā — pēc sirds patikas, it īpaši tur, kur mīt liels skaits emigrantu no Krievijas — Vācijā un Lielbritānijā.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Latvija
Pelmeņi "Putinskije": ražots Latvijā

Kremļa zvaigzne uz iepakojuma attēlota tādēļ, ka krāvējs no Daugavpils esot dzimis Maskavā. Vienlaikus Jeršovs teica, ka Putina vārdā nosauktos pelmeņus nevar nopirkt krāvēja kādreizējā mītnes vietā, bet gan Vācijā.

Tur pelmeni maksā 4,39 eiro, interneta veikalos Lielbritānijā — 2,69 mārciņas (jeb 3,02 eiro). Latvijā paka pelmeņu maksā aptuveni tikpat.

SIA "Daers" dibināta 1995. gadā un laika gaitā no neliela kulinārijas ceha pārvērtusies par stabilu uzņēmumu, kurš ražo pelmeņus, gaļas un kulinārijas izstrādājumus. "Daers" specializācija ir pelmeņi. Valda uzskats, ka pelmeņi ir tradicionāls krievu nacionālās virtuves produkts, tāpēc lielai daļai uzņēmuma ražoto pelmeņu ir doti atbilstoši nosaukumi — pelmeņi sibīriešu vai urāliešu gaumē, "Russkie", "Babuškini", "Derevenskije" utt.

Ziņu lente
0