Par gaisa piesārņošanu Vecmīlgrāvī tiek turēti aizdomās trīs termināli

© Sputnik / Sergey MelkonovВышка управления движением судов Рижского порта и штаб Службы береговой охраны Латвии
Вышка управления движением судов Рижского порта и штаб Службы береговой охраны Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas vicemērs Andris Ameriks paziņojis, ka darīs visu iespējamo, lai slēgtu terminālu, kurš piesārņo gaisu Vecmīlgrāvī, taču šim nolūkam nepieciešami pierādījumi.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Rīgas dome atradusi trīs terminālus, kuri tiek turēti aizdomās trīs gaisa piesārņošanu Vecmīlgrāvī, taču pagaidām tos nenosauks, radio Baltkom pastāstīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

"Patlaban mums ir īss saraksts – pārkāpumā tiek turēti aizdomās trīs termināli. Es to pagaidām nenosaukšu, jo vainīgajam jābūt vienam. Ceru, ka izmeklēšana beigsies oktobrī un mēs saņemsim ticamu informāciju, uz kuras pamata pieņemsim lēmumu attiecībā uz vainīgo," – norādīja vicemērs.

Ameriks uzsvēra, ka darīs visu iespējamo, lai termināls pārtrauktu darbību Rīgas ostā, ja tiks pierādīta tā vaina.

Politiķis atzīmēja, ka konkrētā termināla vainu var pierādīt tikai Vides valsts dienests.

Управление Рижского порта - Sputnik Latvija
Atrasts nepatīkamās smakas vaininieks Vecmīlgrāvī

"Šos pierādījumus sniedz tikai viena organizācija Latvijā – Vides valsts dienests, kas turklāt sastāda administratīvo vai juridisko aktu par organizācijas vainu vai nevainību," – skaidroja Ameriks.

Septembrī divkārt parādījās informācija par nepatīkamu smaku Rīgas ostas rajonā: 12. septembrī pa tālruni 112 tika saņemtas vairāk nekā 400 sūdzības, bet 20. septembrī diviem 31. vidusskolas skolēniem kodīgo dūmu dēļ bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Ziņots, ka Vides ministrijas inspektori līdz ar policijas darbiniekiem Rīgas ostas teritorijas pārbaudes laikā konstatēja, ka vienā no SIA "PARS termināls" piederošajiem termināliem kuģa iekraušana tika veikta pārāk ātri, kā rezultātā izplatījusies kodīgā smaka. Eksperti pieprasīja samazināt iekraušanas darbu ātrumu, un smaka samazinājās.

Pret SIA "PARS termināls", kas veica iekraušanu, ierosināta administratīvā lieta, paņemti smakojošo naftas produktu paraugi un veikti mērījumi.

Ziņu lente
0