Kanādas senāta spīkeris: NATO Latvijā aizsargā, nevis provocē

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijā dislocētā Kanādas militārā kontingenta emblēma. Foto no arhīva
Latvijā dislocētā Kanādas militārā kontingenta emblēma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO karavīri ieradušies Latvijā, lai uzturētu mieru un nekavējoties reaģētu reālu draudu gadījumā, pavēstīja Kanādas politiķis.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. NATO kontingents atrodas Latvijā ar mērķi nodrošināt mieru un stabilitāti reģionā, nevis provocēt kaimiņvalstis, aģentūrai LETA stāstīja Kanādas senāta spīkeris Džordžs Fūrijs, uzturoties vizītē Rīgā, informē portāls mixnews.lv.

Albāņu sapieri demonstrē meistarību Latvijā - Sputnik Latvija
Video
Albāņu sapieri demonstrē meistarību Latvijā

Fūrijs skaidroja, ka NATO starptautiskā bataljona dislokācija Latvijā ir klasisks piemērs drošības uzlabošanai reģionā. Senators uzsvēra sabiedroto valstu sadarbības nozīmi un apgalvoja, ka NATO vienmēr ir gatava reaģēt, ja sabiedrotajiem nepieciešams atbalsts.

"NATO valstu pienākums ir nodrošināt mieru un aizsardzību mūsu sabiedrotajiem," — skaidroja senators.

Tāpat Fūrijs apgalvoja, ka Krievijas un Baltkrievijas mācībās "Rietumi 2017" nav nekā īpaša un nav nozīmes par tām bažīties,  jo manevri nenotiek pirmo reizi.

Jāpiebilst, ka militārais eksperts Igors Korotčenko intervijā radio Sputnik norādīja, ka ar Krievijas un Baltkrievijas mācībām "Rietumi 2017" saistīto ažiotāžu politiķi radījuši tikai tāpēc, lai ļautu NATO paplašināt militāro kontingentu pie Krievijas robežām. Korotčenko apgalvo, ka viens no Latvijas prezidenta administrācijas pārstāvjiem šaurā lokā paziņojis, ka Baltijas valstīs tiks dislocētas vēl septiņas NATO mehanizētās brigādes.

Kanādiešu žurnālists nav sajūsmināts par tautiešu mācībām Latvijā - Sputnik Latvija
Kanādiešu žurnālists nav sajūsmināts par tautiešu mācībām Latvijā

NATO starptautisko bataljonu Latvijā veido karavīri no Polijas, Itālijas, Spānijas, Slovēnijas un Albānijas. NATO militārā grupa ieradās valstī jūnijā.

Latvijā nogādāta arī militārā tehnika no Kanādas un Spānijas: artilērijas baterija, ko veido četras haubices (155 mm kalibrs) un atbalsta tehnika, kā arī tanki Leopard un kājnieku kaujas mašīnas Pizarro.

Kanādas bataljona apgādei Latvijas valdība piešķīrusi gandrīz 9 miljonus eiro un nākotnē plāno atvēlēt 2 miljonus eiro mēnesī.

Ziņu lente
0