Valsts Ieņēmumu dienests: tantiņas laukos nav mūsu prioritāte

© Sputnik / Sergey MelkonovValsts Ieņēmuma dienests
Valsts Ieņēmuma dienests - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts Ieņēmumu dienests plāno iekasēt nodokļus no visiem latviešiem, kuri saņem ienākumus internetā, neatkarīgi no tā, vai runa ir par automobiļu vai adīto drēbju pārdošanu.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Valsts Ieņēmuma dienesta (VID) ģenerālā direktore Ilze Cīrule apsolījusi avīzes Neatkarīgā intervijā ņemt nodokļus no visiem pārdotajiem automobiļiem un adītajām cepurītēm.

"Šobrīd tiek noslēgts ļoti liels skaits nelikumīgu darījumu, un tas liek mums rīkoties. Jo vairāk — nevienā no Eiropas valstīm nepastāv jautājumi, vai uzņēmumiem ir jādod savas valsts nodokļu administrācijai dati par darījumiem internetā," teica Cīrule.

Viņa atzīmēja, ka, pārdodot personīgus automobiļus vai pašdarinātus adītus izstrādājumus, tāpat nāksies maksāt nodokļus VID kasē.

Молоток судьи - Sputnik Latvija
Neesi samaksājis nodokļus? Gatavo 100 tūkstošus

"Nodokļi jāmaksā vienīgi tad, ja privātpersona gada laikā pārdod vairāk nekā trīs automašīnas, kas jau liecina par saimnieciskās darbības pazīmēm. Kas attiecas uz rokdarbiem, vienkāršākais ir maksāt patentmaksu, kas ir neliels fiksēts maksājums, kas atbrīvo no galvassāpēm par jebkādu atskaišu iesniegšanu. Domājot uz priekšu par šo mazo uzņēmumu atbrīvošanu no birokrātijas, nākotnē iecerēts ieviest darījumu kontu, caur kuru notiktu visi darījumi un automātiski tiktu atvilkts kaut kāds apgrozījuma nodoklis," teica ģenerāldirektore.

Taču par galveno mērķi tomēr nekļūs tantiņas laukos.

"Šobrīd viennozīmīgi mūsu prioritāte nav tantiņa laukos. Ja mūsu mērķis ir sasniegt, lai mūsu nodokļu ieņēmumi sasniedz trešdaļu no iekšzemes kopprodukta, tad jāfokusējas uz tām jomām, kur redzam iespējami lielāku nenomaksāto nodokļu apjomu," uzsvēra Cīrule.

Šī gada augustā VID piespieda Latvijas lielāko sludinājumu portālu ss.lv sniegt automobiļu tirgotāju IP adreses, kuri publicē portālā no trīs līdz pieciem sludinājumiem. Portāla īpašnieki mēģināja cīnīties: pēc bloķēšanas portāls pārgāja uz.com domēna zonu, un pārrunām ar VID tika piesaistīta "lielā četrinieka" auditoru firma, taču tas neguva panākumus.    

Ziņu lente
0