Daugavpils bāreņiem palīdzēs atrast vecākus

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasРодители с ребенком
Родители с ребенком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils varas iestādes vēlas pārvērst pilsētu par bāreņu paradīzi, kur audžuģimenes gatavas adoptēt bērnus. Tā dēļ tika uzsākta kampaņa "Kļūsti par Daugavpils audžuģimeni".

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Daugavpils dome sadarbībā ar Bāriņtiesu un Sociālo dienestu nolēmusi palielināt audžuģimeņu skaitu pilsētā no 12 līdz 30, vēsta Daugavpils pašvaldības mājaslapa.

Informatīvās kampaņas "Kļūsti par Daugavpils audžuģimeni" ietvaros notiks aktīvs darbs sociālajos tīklos, kā arī tiks izlaisti speciāli bukleti un notiks daudzas tikšanās un semināri ar potenciālajām audžuģimenēm.

Vīrietis ar bērnu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kā klājas bērnu namam Daugavpilī

Turklāt, plānots nofilmēt speciālu raidījumu ciklu, kuros Daugavpils audžuģimenes pastāstīs par to, kā viņi dzīvo un kā tiek galā ar saimniecības darbiem.

Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Marjana Ivanova-Jevsejeva pastāstīja, ka tuvākajā laikā tikšot palielināti audžuģimeņu pabalsti, kā arī tikšot izstrādāta reabilitācijas programma audžubērniem un viņu vecākiem, kas palīdzēs jaunizveidotajām ģimenēm vieglāk tikt galā ar šo adaptācijas periodu.

Domes deputāte Helēna Soldatjonoka atzīmēja, ka jaunā audžuģimeņu atbalsta programma ir Daugavpils administrācijas saliedētā darba rezultāts. Tāpat viņa uzsvēra, ka kampaņā aktīvi piedalās jau esošās audžuģimenes un sabiedriskās organizācijas, piemēram, Sarkanais Krusts.

"Daugavpils kļūs par paraugpilsētu audžuģimeņu atbalsta jomā." — teica Soldatjonoka.

2016. gadā Daugavpils jau "kļuva slavena" ar Valsts sociālās aprūpes centra "Kalkūni" skandālu, kur speciālistu uzraudzībā uzturējās un saņēma aprūpi un ārstēšanu smagi slimie bērni. Neskatoties uz to, Labklājības ministrijā pieņēma lēmumu slēgt centru, tā saucamās deinstitucionalizācijas ietvaros.

Aprūpes centra bērniem tika plānots atrast jaunas audžuģimenes vai arī nosūtīt viņus uz speciāli izveidotiem "jauniešu namiem", lai integrētu viņus sabiedrībā un socializētu. Bērniem-invalīdiem bija jādodas uz kaut kādām citām sociālām iestādēm, kur viņiem tāpat tika plānots sniegt palīdzību.

Centrā atrodošos bērnu vecāki sāka parakstu vākšanu "Kalkūnu" aizsardzībai, un šobrīd centra slēgšana ir atlikta uz nenoteiktu laiku.

Saskaņā ar statistiku katru otro bērnu Latvijā adoptē ārzemnieki. Turklāt latvieši izvēlas pieņemt savā ģimenē jaundzimušos, tikmēr uz ārzemēm lielākoties dodas bērni vecumā no 10 gadiem.

Ziņu lente
0