Dzīvnieku aizstāvji pieprasa saukt cūkkopjus pie atbildes

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийПоросята в хлеву
Поросята в хлеву - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Organizācija Dzīvnieku brīvība turpina Baltijas fermeru atmaskošanu – šoreiz organizācijas aktīvists nofilmējis video ar sliktiem apstākļiem cūku fermā Allažu novadā.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Dzīvnieku aizsardzības organizācijas Dzīvnieku brīvība aktīvists nofilmējis video ar pārkāpumiem dzīvnieku uzturēšanā Allažu novada cūku fermā un pieprasa aicināt fermas īpašniekus pie administratīvās atbildības, vēsta TV3.

Video publicēts organizācijas Facebook lapā.

Dzīvnieku biedrības pārstāvji pārliecināti, ka fermā, kas pieder SIA Baltic Pork, tiek rupji pārkāptas dzīvnieku tiesības: saskaņā ar industriālās cūkkopības ministru kabineta noteikumiem, cūku mātes nedrīkst turēt norobežoti pa vienai. Izņēmumus ir pirmās četras nedēļas pēc apsēklošanas un pēdējā nedēļa pirms atnešanās.

Aculiecinieki ziņo par to, ka īpašnieki sitot dzīvniekus un turot cūkas kopā ar priekšlaikus dzimušiem mazuļiem šauros sprostos, kur tiem pat nav iespējas pagriezties.

Olas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Veterinārais dienests pārbaudīja putnu fermas pēc ziņojumu saņemšanas par pārkāpumiem

Baltic Pork pārstāvji noraida šīs apsūdzības un paziņo, ka viņu cūkas tiek turētas labos apstākļos.

Saskaņā ar saimniecības īpašnieku vārdiem, dzīvnieku uzturēšanas prasību ievērošanu kontrolē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), kurš pārbaudīja fermu pagājušajā nedēļa un pārkāpumus nekonstatēja.

Pēc video publicēšanas PVD nolēma veikt atkārtotu pārbaudi fermā. Noskaidrojās, ka vienā no fermas korpusiem tika fiksēti pārkāpumi. 96 sivēnmātes nedēļu pirms atnešanās netika turētas grupās, bet individuālajos aizgaldos. Uzsākta administratīvā lietvedība.

Petīciju, kas aicina nekavējoties pārtraukt cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un reformēt dzīvnieku uzturēšanas kontroles sistēmu, šobrīd parakstījuši gandrīz 2 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0