Valsts policija saņēma 12 fotoradarus

© AFP 2023 / GEORGES GOBETPolicija
Policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkurss par radaru iegādi tika izsludināts vēl 2016. gada sākumā, bet viena dalībnieka sūdzības dēļ tas tika uz laiku apturēts; par līguma noslēgšanu uz 794 tūkstošiem eiro kļuva zināms jūnijā.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Valsts policija ieguvusi 12 jaunos pārvietojamos fotoradarus, kuri sāks darbu jau tuvākajā laikā, informē pats resors.

​Tāpat kā iepriekš, policija savā mājaslapā paziņos par vietām, kur tiks uzstādīti jaunie fotoradari. Nīderlandē ražoti radari varētu fiksēt ātruma pārsniegšanu gan diennakts laikā, gan tumšajā laikā, gan aukstumā un karstumā. Valsts policija pašlaik turpina izmantot divus radarus, kuri tika iegādāti 2008. gadā.

Novērošanas kamera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pasmaidiet – jūs uzņem fotoradars

Par 12 pārvietojamo fotoradaru iegādi iepriekš kļuva zināms jūnijā: tika noslēgts līgums ar kompāniju Reck par 793,6 tūkstošiem eiro. Konkurss par iegādi tika pasludināts jau 2016. gada sākumā, taču Iepirkumu uzraudzības birojs saņēmis sūdzību no kāda tendera dalībnieka, tāpēc nācās to uz laiku apturēt.

Kā precizē, resors šobrīd uz Latvijas ceļiem darbojas 45 stacionārie fotoradari, taču to skaits plānots palielināt: līdz gada beigām tiks uzstādīti vēl 20 radari, bet 2018. gadā — vēl 40 ierīces. Tie visi atrodas satiksmes drošības direkcijas pārziņā.    

Ziņu lente
0