Aizsardzības ministrija izsniegs Latvijas bijušajam prezidentam premium klases automobili

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kam tieši īrē jauno luksus klases automobili, iestāde neziņo.

RĪGA, 21.augusts — Sputnik. Valsts aizsardzības objektu un iepirkumu centrs izsludinājis jauna luksus klases automobiļa īres un pilna servisa konkursu vienam no bijušajiem Latvijas Republikas prezidentiem, vēsta Baltnews.lv.

Automobilis paredzēts bijušā prezidenta apsardzes funkciju nodrošināšanai un tam tiks piešķirt operatīvā transporta statuss, paziņoja Aizsardzības ministrijā. Īres termiņš sastādīs piecus gadus.

Флаг Латвии на правительственном автомобиле - Sputnik Latvija
Miljons budžetam: ministrijas tiek aicinātas taupīt uz transporta rēķina

Aizsardzības iestāde plāno īrēt transporta līdzekli, jo īres līgums ar pilnu servisu ietver sevī tehnisko apkopi, remontu un apdrošināšanu, kas ir izdevīgāk, nekā pirkt to un atsevišķi maksāt par remontu.

Saskaņā ar likumu bijušie Latvijas prezidenti saņem pensiju 85% apmērā no darba algas un vienu personīgā lietojuma automobili. Gadījumā, ja bijušajam prezidentam būs nepieciešama apsardze, automobili un vadītāju sniegs Aizsardzības ministrija.

Kam no bijušajiem Latvijas valsts vadītājiem paredzēts automobilis, Aizsardzības ministrija neziņo.

Luksus klases jeb F klases (luxury car) automobilis atšķiras ar lielākiem izmēriem, nekā biznesa klases mašīnas. Šis grupas modeļi lielākoties pilda pārstāvniecības funkcijas. Automobiļu eksperti attiecina premium segmentam apmēram 10 modeļus no visiem pasaules automobiļu ražotājiem. Viņu vidū ir Mercedes S-klasse, 7.sērijas BMW, Audi A8, Lexus LS, Jaguar XJ, Volkswagen Phaeton, Bentley Continental, Porsche Panamera, Maserati Quattroporte и Rolls-Royce Phantom. Cenas uz jauniem luksus klases automobiļiem vidēji sākas no 68 tūkstošiem eiro.    

Ziņu lente
0