Sociālie tīkli ir sašutumā: Depo veikalam Valmierā nepieciešams personāls ar krievu valodas zināšanām

© Sputnik / Sergey MelkonovCeltniecības preču veikals Depo. Foto no arhīva
Celtniecības preču veikals Depo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sludinājums par pārdevēja vakanci veikalā Depo ir izraisījis sašutumu Twitter latviešu segmenta lietotāju vidū.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Latviešu valodas aizstāvji nesēž dīkā — šoreiz līdzjutīgo pilsoņu uzmanības centrā nonācis veikala Depo sludinājums.

Spriežot pēc ziņojuma, ar kuru savā kontā dalās lietotājs Nepareizais, veikalam Depo Valmierā vajadzīgi pārdevēji. Turklāt vakances aprakstā norādīts, ka kandidātiem ir labi jāpārvalda latviešu un krievu valodas.

"Pat Valmierā, kur 82,4% iedzīvotāju ir latvieši, lai pieteiktos pārdevējam darbam veikalā, obligāta prasība ir "labas krievu valodas zināšanas", "- norāda Nepareizais.Pat Valmierā, kur 82.4% iedz. ir latvieši, lai pieteiktos pārdevējam darbam veikalā, obligāta prasība ir "labas krievu valodas zināšanas" pic.twitter.com/5DGaGERiJl

​Kā jau ierasts, lietotāja Nepareizais publikācija nav palikusi bez atbildes. Tiesa, iespējams, ne tik karstas, kā bija domāts. Piemēram, Rita Saulīte norādīja, ka Valmieras Depo ir ļoti daudz pircēju no Igaunijas, tādēļ šāda prasība ir saprotama.Valmieras Depo ir ļoti daudz pircēju no Igaunijas, tā kā šī prasība patiesībā saprotama.

"Protams, Igaunijā labāk saprot un runā krieviski, nevis angliski, kā es to neaizdomājos," — ironizē Nepareizais.

​Tam var tikai piebilst, ka sociālo tīklu aktīvajiem lietotājiem, iespējams, vajadzētu mazāk laika pavadīt pie datora, bet atkārtot skolas ģeogrāfijas kursu. No tā var uzzināt daudz interesanta, piemēram, ar kādām valstīm robežojas Latvija un Igaunija, un vai to iedzīvotāji ir angļu valodas pratēji.    

Ziņu lente
0