Latvijas Krievu savienība ir pret aizliegumu kārtot eksāmenus tikai krievu valodā

© Sputnik / Oksana DzadanVārdnīca
Vārdnīca - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmāk, pēc partijas viedokļa, krievu skolas tiks pārvērstas "latviešu skolās nelatviskiem bērniem, kas pastiprinās Latvijas demokrātijas segregācijas un aparteīdu raksturu".

RĪGA, 12.augusts — Sputnik. Latvijas Krievu savienības partija (LKS) iestājas pret aizliegumu kārtot eksāmenus krievu valodā, vēsta organizācijas preses dienests.

"Mazākumtautību skolu absolventiem jau tuvākajā nākotnē pasliktināsies centralizēto eksāmenu rezultāti, tas, savukārt, vēl vairāk samazinās iespējas iegūt budžeta vietu Latvijas augstskolās un negatīvi ietekmēs iestāšanās iespējas vairākās Eiropas universitātēs, " teikts partijas ziņojumā.

Pēc LKS viedokļa, turpmāk aizliegums eksāmenu kārtošanai krievu valodā vedīs pie eksāmenu priekšmetu apmācības vienīgi latviešu valodā.

"Tādējādi, Latvijas mazākumtautību skolas būs pārvērtušās par latviešu skolām nelatviskiem bērniem, kas pastiprinās Latvijas demokrātijas segregācijas un aparteīdu raksturu, " uzskata partijā.

Skolēni nodarbībā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā aizliegti skolu eksāmeni krievu valodā

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātos grozījumus par to, ka 9. un 12.klašu skolēniem būs jākārto eksāmenus latviešu valodā.

Latvijas Krievu savienība sauc valdības nolūkus paaugstināt krievu skolu absolventu konkurētspējīgumu darba tirgū par "liekulīgām rūpēm" un gatava iniciēt protesta akcijas pret šādu politiku, par kuru rīkošanas vietu un laiku tiks paziņots vēlāk. Turklāt, partija uzskata par mērķus attaisnojošu un lietderīgu atjaunot Krievu skolu aizsardzības štābu.    

Ziņu lente
0