Politika

Protests: Mārtiņš Bondars atkāpjas

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Maŗtiņš Bondars
Maŗtiņš Bondars - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parlamenta komisija vēl nav iesākusi "oligarhu lietas" izmeklēšanu, savukārt Saeimu jau satricina skandāli – Mārtiņš Bondars atstāj LRA priekšsēdētāja amatu, protestējot pret frakcijas pozīciju.

RĪGA, 28.jūlijs — Sputnik. Maŗtiņš Bondars atstāja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) priekšsēdētāja amatu, protestējot pret Ingūnas Sudrabas ievēlēšanu parlamenta komisijā tā saucamās oligarhu lietas izmeklēšanai.

Vakar tika noteikts parlamenta komisijas sastāvs: Andrejs Judins ("Vienotība"), Mārtiņš Šics (LRA), Ingūna Sudraba ("No sirds Latvijai"), Igors Pimenovs ("Saskaņa"), Ritvars Jansons (Nacionālā apvienība) un Ainārs Mežulis (Zaļu un zemnieku savienība).

Nacionālās apvienības un "Vienotības" deputāti iebilda pret Sudrabas iekļaušanu komisijas sastāvā, jo viņa tiek minēta "oligarhu pārrunās", taču citu frakciju pārstāvji, tostarp LRA, kuri atbalstīja viņas kandidatūru izrādījās balsu pārākumā.

Pēc balsošanas beigām, Bondars uzrakstīja savā Twitter mikroblogā: "Ņemot vērā pēdējā laika LRA balsojumus Saeimā, es atkāpjos no LRA valdes priekšsēdētāja amata! "Ņemot vērā pēdējā laika LRA balsojumus Saeimā, es atkāpjos no LRA valdes priekšsēdētāja amata! pic.twitter.com/oDg1xNaqen

​Šodien detalizētāk savu lēmumu viņš paskaidroja Latvijas Radio intervijā.

Pēc viņa vārdiem, LRA pēdējā laikā pieņēmusi lēmumus, kurus grūti atbalstīt. Latvijas Televīzijas intervijā Bondars teica, ka viņa viedoklis atšķiras no LRA deputātu pozīcijas ne tikai Ingūnas Sudrabas norīkošanas jautājumā, bet arī nodokļu politikas un zemkopības ministra Jāņa Dūklava demisijas jautājumos.

Ingūna Sudraba - Sputnik Latvija
Pats sev tiesnesis: Sudrabu norīkoja izmeklēt "oligarhu lietu"

Atgādināsim, ka LRA piedāvāja Saeimas izskatīt jautājumu par Dūklava demisiju, jo, saskaņā ar publicētajām "oligarhu sarunām", viņam, iespējams, pieder nedeklarēts zemesgabals Rīgas brīvostā. Savukārt, citas partijas atteicās parakstīt šo piedāvājumu.

Bondars apliecināja, ka, aizejot no LRA priekšsēdētāja amata, viņš izbeidz jebkādus sakarus ar kustību, taču turpinās darbu Rīgas domes opozīcijā.

Atbildot uz jautājumu par iespējamo Latvijas Krājbankas lietas ietekmi uz viņa lēmumu, viņš atzīmēja, ka lieta neietekmē viņa lēmumu profesionālajā nozīmē. Atgādināsim, ka jūnija beigās Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par 15 miljonu eiro piedzīšanu no septiņiem bijušajiem Latvijas Krājbankas valdes locekļiem, tostarp no Bondara.    

Ziņu lente
0